Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau sanciona amb més de 400.000 euros el fons voltor que li ha posat una querella
  • CA

El fons voltor Vauras Investment, propietari d’un polèmic bloc d’habitatges situat al Poble-Sec, s’ha convertit en el protagonista d’un estira-i-arronsa amb l’Ajuntament aquests últims dies per dos motius diferents. D’una banda, perquè la companyia ha introduït als jutjats una querella contra la mateixa alcaldessa, Ada Colau, i altres representants municipals. Els acusen de “coacció, extorsió, prevaricació, infidelitat de documents públics, suborn, tràfic d’influències, negociacions prohibides a funcionaris públiques i usurpació d’atribucions”, ha repassat la regidora de Barcelona pel Canvi, Eva Parera, en una comissió de Drets Socials. Tanmateix, quan li han preguntat per aquest tema a la regidora d’Habitatge del govern municipal, Lucía Martín, ha rebutjat comentar la querella perquè, segons ha puntualitzat, aquesta no ha estat admesa a tràmit encara.

El que sí ha comentat la mateixa regidora, però, és un altre procés que implica a Vauras Investment: la multa per haver desnonat famílies que ocupaven l’anomenat Bloc Llavors tot i ser declarades vulnerables. Segons ha resolt Martín, l’expedient ha acabat dictant “una sanció de 417.252 euros amb 87 cèntims” per no haver ofert un lloguer social a sis habitatges, tal com reclama el decret del govern català 17/2019. Aquesta multa està per sota del màxim que preveu la llei –90.000 euros de sanció per cada pis on no es compleixi l’oferiment de lloguer assequible– i això és una mostra “que no es pot posar en qüestió la proporcionalitat de la sanció”, ha argumentat la regidora d’Habitatge.

La petició d’explicacions sobre la querella, que és el que havien reclamat tant el grup de Manuel Valls com el Partit Popular, doncs, ha quedat sense la resposta esperada. Vauras Investment hauria acusat en el seu escrit a Colau, a Martín, però també al regidor de Sants-Montjuïc, Marc Serra, i a la responsable de Disciplina d’Habitatge i Inspecció, Fuensanta Alcalá. Mentre no s’admeti a tràmit la querella, però, el govern ha declinat comentar els fets.

En canvi, Lucía Martín ha centrat el seu torn de paraula a reivindicar que els casos de grans propietaris que eviten complir les últimes lleis catalanes contra els desnonaments. “Deixin d’intentar rentar-li la cara a qui s’ha dedicat a intentar fer el màxim benefici a costa de les persones més vulnerables”, ha apuntat la regidora. El representant del PP de Barcelona a la comissió, Óscar Ramírez, però, ha lamentat que aquesta resposta municipal no hagi apostat per “la transparència” sobre el cas concret que es demanava i la regidora Eva Parera ha apuntat: “aquí nosaltres no estem per rentar la cara als grans tenidors, sinó per rentar-li la cara a l’Ajuntament”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa