Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau recupera terreny als barris i s’imposa en 17 dels 73

La fins ara alcaldessa i candidata dels Comuns, Ada Colau, no ha aconseguit imposar-se en les eleccions d’aquest 28 de maig. La líder de Barcelona En Comú s’ha vist superada a les urnes per Xavier Trias (Junts) i Jaume Collboni (PSC), quedant relegada per pocs vots a la tercera posició.

La formació s’ha quedat finalment amb nou regidors i ha concentrat el 19,8% dels vots, una xifra lleugerament inferior al 20,7% dels suports obtinguts el 2019 i molt lluny del 25,7% que van obtenir ara fa vuit anys. Tanmateix, Colau sí que ha aconseguit millorar les xifres respecte als anteriors comicis pel que fa al nombre de barris on s’ha erigit en la força més votada.

BComú s’ha imposat en 17 dels 73 barris de la ciutat, superant d’aquesta manera els 14 en els quals va guanyar l’any 2019. El partit encapçalat per Colau es queda lluny, però, dels 53 que van assolir ara fa vuit anys, quan van tenir una fulgurant irrupció a l’Ajuntament amb onze regidors. En concret, els Comuns han estat la força més votada a la Bordeta, Sants. Hostafrancs, el Poble-sec; Sant Antoni; el Raval, el Gòtic, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera; el Parc i la Llacuna del Poblenou, el Poblenou; el Clot, el Camp de l’Arpa del Clot, el Guinardó, el Congrés i dels Indians, la Clota; el Coll i la Vila de Gràcia.

Les xifres dels Comuns, però, estan lluny de les del PSC, que ha guanyat en 35 barris i de Junts, que ha estat el partit més votat en 21 dels barris de la capital catalana.

El fortí inexpugnable de Colau

Des de les eleccions del 2015, si hi ha hagut un indret de la ciutat que s’ha mantingut sempre fidel a BComú, convertint-se en un verdader fortí inexpugnable durant tres comicis consecutius, aquest és la Clota. Colau sempre ha tret en aquest reducte encaixat entre el Carmel i Vall d’Hebron uns grans resultats i el 28M no ha estat una excepció, ja que el partit ha concentrat el 27,82% dels vots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa