Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reclama que els fons europeus també arribin als barris més “oblidats”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimecres que els fons europeus Next Generation “aterrin” al Besòs. En una compareixença al costat de la vicepresidenta tercera i ministra de Treball, Yolanda Díaz, l’alcaldessa ha assenyalat que el Besòs és un territori molt dens que requereix inversió i que vol oportunitats “reals”. Per això, ha defensat, els fons europeus han d’arribar a empreses de sectors estratègics però també han d’arribar a barris que han estat “oblidats massa temps”. “Les administracions públiques estan en deute amb el Besòs”, ha afegit.

Díaz hi ha coincidit i ha afegit que “si els Next Generation no arriben a barris com els del Besòs hauran fracassat”, ha dit. “La igualtat comença per baix, no per dalt”, ha dit.L’alcaldessa Colau ha destacat la inversió municipal feta al Besòs a través de projectes del Pla de Barris però ha assegurat que hi ha d’haver més implicació de les administracions. En aquest sentit, ha explicat que el Besòs és un lloc “estratègic” per al qual hi ha molts projectes que podrien beneficiar-se dels Next Generation.

Com a exemples, ha parlat de la rehabilitació energètica d’edificis, la reconversió de polígons industrials en sectors d’economia verda i digital o la reconversió de l’edifici “emblemàtic” de les Tres Xemeneies en una nova indústria “centrada en la ciència i la tecnologia”. Com a presidenta de l’AMB, ha assegurat, està convençuda que la mirada no pot ser només econòmica sinó també “territorial” i que totes les administracions vagin “juntes”.

Petició al Govern

De moment, ja ho ha traslladat a la Generalitat i en va parlar amb el mateix president Pere Aragonès durant la reunió bilateral que van mantenir la setmana passada. Per la seva banda, Yolanda Díaz ha admès que com a dona “humil” coneix molt bé barris com els del Besòs i ha defensat que aquests també han d’arribar a la digitalització o la sostenibilitat. “El govern progressista d’Espanya ha de garantir que les transformacions arribin aquí”, ha dit Díaz des d’un institut del Besòs.

Colau i Díaz han visitat el territori i concretament el dentista municipal per a persones vulnerables ubicat a Torre Baró. A més, han comparegut des de l’Institut Rubió i Tudurí, un centre beneficiat pel Pla de Barris i que ara té 300 alumnes de jardineria i paisatgisme que fan pràctiques a parcs i jardins de Barcelona. Durant la visita a la zona, l’alcaldessa i la ministra s’han topat amb un grup de dones de l’associació del Bon Pastor ‘Bon pas de ball’. En aquest moment, Colau s’ha unit a les dones a petició d’elles i ha compartit alguns passos.

Indults i taula de diàleg

En la compareixença conjunta, Díaz ha reiterat que els terminis dels indults als presos independentistes “no depenen de la política ni haurien de dependre’n”. Segons ha dit, el ministre de Justícia està substanciant els 12 expedients administratius i quan estiguin acabats es coneixeran les decisions que es prenguin. També ha reivindicat el diàleg i la mediació i ha assegurat, sobre la possibilitat que Oriol Junqueras segui a la taula de diàleg, que són les parts qui decideixen qui s’asseu. “Quan un s’asseu a una taula s’ha d’establir uns paràmetres de confiança i els primers paràmetres és que les parts decideixen qui s’asseu en aquella taula, per tant no hi haurà cap disputa sobre aquesta realitat”, ha dit.

D’altra banda, Díaz també ha parlat dels ERTO i els acomiadaments al sector financer. Sobre els ERTO ha enviat un missatge de tranquil·litat a treballadors i empreses: “No deixarem caure ningú”. Davant dels acomiadaments anunciats per la banca, ha criticat que són “mals exemples”, ja que tenen beneficis “obscens”. “Les entitats financeres es juguen aquí la seva reputació”, ha reblat.

Per últim, preguntada per la imputació de Cospedal, la ministra s’ha limitat a dir: “Estic rendint comptes amb l’alcaldessa de bones pràctiques municipals, i crec que els fets parlen per si sols”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Charo a juny 02, 2021 | 15:09
    Charo juny 02, 2021 | 15:09
    Cuanta química habrá hecho falta para teñir el traje ese rojo chillón de la Colau, luego van de ecologistas,
  2. Icona del comentari de: BCN monges coluetes descalces. COMUNA DE M8SERIA I RATES COLAUS a juny 02, 2021 | 17:42
    BCN monges coluetes descalces. COMUNA DE M8SERIA I RATES COLAUS juny 02, 2021 | 17:42
    Colau, fabricant de miseria, caritat i beneficiencia. Calcuta es el model deSor Colau de los pobres.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa