Colau reclama “deixar de normalitzar el feixisme com una opinió més”

Després de les amenaces de mort a Iglesias, Marlaska i la Guàrdia Civil, l'alcaldessa barcelonina reclama "un punt d'inflexió" contra l'extrema dreta

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat aquest dissabte als poders de l’Estat que “actuïn d’una vegada amb contundència i agilitat” i investiguin “l’estratègia d’assetjament i violència” de l’extrema dreta, l’endemà que es conegués que el candidat d’Unides Podem a Madrid, Pablo Iglesias, el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez, havien sigut amenaçats amb cartes amb bales dins. La coordinadora dels comuns a Catalunya ha exigit que aquest fet sigui “un punt d’inflexió” per “deixar de normalitzar el feixisme com una opinió més”. Colau ha assenyalat el “guió feixista” de Vox recordant que “no són opinions polítiques quan s’incita a l’odi i a la violència”.

“Prou ja de normalitzar el feixisme en aquest país. Prou de tractar l’extrema dreta com si fos una opinió més”, ha clamat en una compareixença abans del Consell Nacional de Catalunya en Comú. També ha alertat d’una “estratègia d’assetjament i violència de l’extrema dreta l’objectiu de la qual han estat les cares més visibles” d’Unides Podem, com el líder de la formació i candidat a la Comunitat de Madrid, Pablo Iglesias.

En un discurs en castellà, Colau ha demanat d’un costat a les autoritats policials i judicials que iniciïn investigacions i “actuïn d’una vegada amb contundència” davant d’actes de violència organitzats de l’extrema dreta. D’altra banda, s’ha dirigit a la societat i als periodistes per reclamar que es deixi de tractar Vox com “una opinió més”. “Prou ja de normalitzar el feixisme en aquest país. Prou de tractar l’extrema dreta com si fos una opinió més”, ha clamat.

Segons la líder dels Comuns, Vox compta amb “molts diners darrere” que li han permès seguir una “estratègia coneguda del feixisme històricament”, que va començar acusant el govern espanyol “d’il·legítim” i, posteriorment, es va intensificar amb una campanya de “mentides i assetjament sistemàtic” que ha tingut com a “principal objectiu” les principals personalitats d’Unides Podem, Pablo Iglesias i Irene Montero.

En paral·lel, han augmentat els “insults i les amenaces” normalitzades des de la política i els mitjans de comunicació “no només contra Unides Podem o el govern” sinó contra els col·lectius més vulnerables com les persones sense llar o els menors estrangers no acompanyats, ha relatat Colau. Per l’alcaldessa de Barcelona, Vox ha fet servir “cartells calcats de les campanyes nazis” amb l’objectiu de “dividir la gent treballadora, assetjant i deshumanitzant col·lectius socials”. Per això, ha reclamat que no es permeti “ni una normalització més de l’estratègia feixista”.

Per últim, Colau ha afirmat que Vox ha aixecat el to perquè “té por a perdre l’opció de governar a Madrid” i ha fet una crida a la mobilització massiva a les urnes de la “gent treballadora i demòcrata”. “La batalla de Madrid és la batalla de la democràcia a tot el país”, ha afegit.

Comentaris

    Iago Blanc 25/04/2021 8:50 pm
    Els conve als partits democratics seguir fent debats electorals, vetant a VOX ?
    Ramon 25/04/2021 2:50 pm
    BTV, tan bon punt deixà d'estar en grapes sucursalistes, programà un debat que demostra que Convergència era una tòtila sense remei. El programa es deia La Rambla. I com sempre passa en aquest format, la posició del govern queda en minoria perquè és un tots contra un. Tant hi fa, que l'"un" representi més persones. Allà era un tertulià de cada partit i per tant, ja dic, tots contra un. Quelcom mai no vist en la totalitària BTV anterior. Aquella BTV que tot era propaganda d'una Barcelona sense oposició a la conxorxa de tota la vida entre el sucursalisme sociata i el sucursalisme comunista. De fet, tot va ser que la capital de Catalunya deixés d'estar en grapes sucursalistes, perquè de cop i volta resultés que hi havia Associacions de Veïns. No n'havíem tingut notícia des de 1979. Però, llavors, amb Xavier Trias d'alcalde, ja tota informació de l'Ajuntament de Barcelona havia d'anar contestada, refutada, per uns fantasmes que ens els presentaven com la veu, els representants dels veïns. Òbviament, aquella praxis va tornar a abandonar-se tan bon punt tornada Barcelona a grapes sucursalistes per causa de la guerra bruta espanyola (la promoció televisiva de Na Colau, la sentència de Can Vias just en aquell moment, la invenció d'aquell compte corrent suís...). I també va desaparèixer, d'immediat, La Rambla. Un programa plural? Ni pensaments! Un cop alcaldessa la totàlitària Colau, La Rambla va durar tant com l'"humor" de Toni Soler a Las Cerezas.
    Ramon 25/04/2021 2:39 pm
    Twitter també és "fascista". Per aquesta fauna, tota oposició que tinguin és "fascista".
    Ramon 25/04/2021 2:18 pm
    El sistema, les clavegueres del sistema, la guerra bruta espanyola va fer alcaldessa aquesta totàlitària xupòptera de menjadora comunista.
    Ramon 25/04/2021 11:11 am
    Si tal com ho diuen les enquestes Más Madrid enterra Podemos, òbviament la fórmula s'estendrà. Segur que hi haurà si és que no hi és ja ara un Más Andalucía, un Más Cantabria, un, no rigueu, un Más Múrcia. Però... algú s'imagina un partit espanyol presentant-se aquí amb el nom Més Catalunya? Jo, no. Un nom així li faria sortir urticària a llurs possibles votants: "Entoavía má Catalunia, cohone?". I a les europees, amb circumscripció única, pretendran gaires vots catalans i bascs dient-se Más España? A les municipals, cap problema: Més Tortosa, Més Balaguer, Más Rubí. Però a les altres eleccions tindran un problemet amb l'adverbi.
    Ricard 25/04/2021 10:02 am
    Ella fa el discurs en castellà per no despertar el feixisme a Catalunya, oi?
      Ramon 25/04/2021 2:00 pm
      Na Immaculada ja va piular que la defensa del català li resulta "un rollo".
    Pedro 25/04/2021 12:18 am
    Colau, dime lo que significa demucrasia .
    Pepet de Vallmanya 25/04/2021 12:14 am
    La que s'hi ha posat bé gràcies a un feixista gavatx !!! La que sempre calla i resta immòbil a tota mena d'abusos dels feixistes contra Catalunya i els catalans !!!
    Gavà 24/04/2021 8:58 pm
    Ara surt amb aquestes la truja de la Colau ? Ella que és alcaldessa gràcies al vot del feixista Valls, contracta dissenyadors i pregoners madrilenys que diuen que els presos polítics catalans no són presos polítics, es comunica i promociona llibres en la llengua dels castellans, considera Madrid el summum del progressisme i que la llengua catalana és cosa de “burxessos converxents” ara es fa l'estreta.
      Comun's,crostadrégimen78 25/04/2021 5:08 pm
      I ho diu la trepa COlau que ha pactat amb Fascisme neoliberal españolista franquista. No he vist en la vida una persona tant rastrera i amb una hipocresia insuperable com Colau. Deu n'hi do nivell de la trillera.
      Militant de Pacma 25/04/2021 2:27 pm
      Comparar la Colau amb una truja és completament inacceptable per les persones que respectem els animals de quatre potes. Respecte per les truges !
    Ramon 24/04/2021 8:52 pm
    És molt més inequívocament Podemos comunista, que Vox feixista. Però és que, a més, aquesta purriassa, això que diu ara de Vox ho diu sempre de tot quant adversari electoral i polític. Només cal recordar llur tracte a Artur Mas.
    Josep 24/04/2021 8:09 pm
    Podries fer fora a uns quants gitanos per fer content a qui et va posar d'alcaldessa ?
    jordi 24/04/2021 8:06 pm
    fascismo eres tu........
    veritas 24/04/2021 7:50 pm
    Bla, bla bla...pero la capo de la comuna podent y repartidora de subvenciones entre sus acólitos parasitarios, no tiene ningún problema para okupar el ajto. de Bcn gracias a aceptar los votos de un mantenido por su concubina y despojo de la política francesa. La versión 2.0 en enano del mariscal Pétain, el traidor!!!
    Joan Gibert 24/04/2021 7:50 pm
    Que curiós que Cs (la protoVox) i el PP (el niu de Vox) aplaudissin amb les orelles les flamarades verbals del Coscubiela i Rabell.
    veritas 24/04/2021 7:43 pm
    Mucha declaración, pero la capo de la comuna poder repartidora de subvenciones entre sus acólitos parasitarios no tiene ningún problema para ocupar el auto con un despojo de la política francesa, versión 2.0 del
    J 24/04/2021 3:12 pm
    Colau farsa_fracas
    ... 24/04/2021 2:56 pm
    Ho dius pel nacionalisme espanyol que t'ha fet batllessa?
    Stop al GAL. 24/04/2021 1:48 pm
    Per aixo governa anb el racista Valls i l'extrema dreta criminal delCollboni del PSOE.GAL. Esquerres assassines, dret de matar. Colau es GAL
      Amb els comuns no podem 24/04/2021 4:07 pm
      Frau kolau, recorda que vas acceptar els vots gratuïts del manuel vals, és a dir si vols donar credibilitat a les teves paraules, cosa altrament difícil, dimiteix com alcaldessa
        Ricard 24/04/2021 6:14 pm
        Suggerència del Dr. Queralt, avui a El Nacional: «Quan els nazis vingueren pels comunistes, no vaig aixecar la veu. Jo no era pas comunista. Quan empresonaren els socialdemòcrates, no vaig aixecar la veu. Jo no era socialdemòcrata. Quan vingueren pels sindicalistes, no vaig aixecar la veu. Jo no era pas sindicalista. Quan vingueren rere els jueus, no vaig protestar, Jo no n'era, de jueu. Ara vénen per mi. I no hi ha ningú que aixequi la veu.» Martin Niemöller Senyors castellans, els catalans som només els primers. Vostès mateixos.
    fat boy 24/04/2021 1:45 pm
    Ja ho sap el Valls que va dient aixo?.
    Pepe 24/04/2021 1:11 pm
    Suposo que això va contra els del 155 que pensen igual que VOX, no?
      Pep 24/04/2021 6:00 pm
      Se coló Colau. Como nó iba ella aparecer en el circo mediático. Esta no es tonta y sabe que hay que aprovechar cualquier oportunidad, porque quien no sale en los medios, no existe.
      Botifler de montesquiu 24/04/2021 2:13 pm
      Tens Barcelona fa pena. Ni amb temps de Franco estava pitjor.
        banalització 24/04/2021 9:50 pm
        I per això van dient que Jxcat es extrema dreta...

Nou comentari