Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau reclama a Israel l’alliberament “immediat” de la treballadora humanitària Juana Ruiz
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat a l’ambaixadora d’Israel a l’Estat, Rodica Radian-Gordon, l’alliberament “immediat” de Juana Ruiz. En una carta a l’ambaixadora, Colau expressa que la detenció de la ciutadana espanyola el 13 d’abril passat i el posterior empresonament són una actuació “arbitrària”. A més, afegeix que la presó sense càrrecs és una “greu violació de drets humans”. L’alcaldessa defensa que Juana Ruiz, detinguda al seu domicili de la localitat cisjordana de Beit Sahur, és una treballadora humanitària “incansable” que vetlla per la salut i els drets socials de la població palestina de Cisjordània. Per això, assegura que la detenció i empresonament sense una acusació formal ha de finalitzar “com abans millor”.

A banda, exigeix que s’informi de la situació “exacta” de Ruiz i alerta que la dona té problemes de salut, un fet que incrementa la preocupació “pel llarguíssim interrogatori al que la sotmeten les autoritats israelianes”. Per això, també demana a l’ambaixadora que faci les gestions necessàries per garantir el seu benestar físic i l’alliberament immediat. En la missiva, Colau explica que Juana Ruiz viu a Palestina des de fa 35 anys i treballa com a coordinadora de projectes de cooperació sanitària i social, alguns dels quals compten amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

El posicionament de Colau arriba tot just un dia després que la plataforma per l’alliberament de la treballadora humanitària reclamés la intervenció de la diplomàcia europea i espanyola per aturar aquesta retenció forçosa. En un comunicat, el col·lectiu explicava que Ruiz està sent sotmesa a interrogatoris de fins a “sis hores ininterrompudes” i que encara no ha pogut tenir accés als seus objectes personals 13 dies després de la seva reclusió.

Mentrestant, la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha afirmat que l’executiu espanyol ha exigit “la millora de les condicions” de la cooperant. En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, González Laya ha assegurat que Espanya està en “diàleg intens” amb Israel i que ha “exigit la millora de les condicions de la detinguda, en especial l’alimentació i la higiene”. “Espanya ha demanat plenes garanties per a ella en aquesta fase de la investigació que desitgem que conclogui aviat i per saber de què se l’acusa”, ha dit la titular d’Exteriors.González Laya ha assegurat que l’Estat seguirà “prestant la màxima assistència consular” i “insistint” amb les autoritats israelianes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa