Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau pressiona ERC per poder limitar els creuers abans del maig del 2023
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, vol tenir la regulació que ha de limitar l’arribada massiva de creuers a la capital catalana abans del maig del 2023. Així ho ha reafirmat aquest dimecres en una entrevista a TV3, on ha emplaçat ERC a posicionar-se en relació amb aquesta proposta per agilitzar un procés que al seu parer no compta amb el vistiplau de JxCat.

Junts no ho vol regular, això ho tinc bastant clar, però ERC no em queda clar. Són sobretot els republicans els que ens han de respondre si realment volen regular els creuers”, ha assenyalat Colau, que considera que aquest posicionament hauria d’arribar abans del mes de maig, quan comença la temporada alta de creuers a la ciutat.

La batllessa barcelonina ha lamentat que la reunió prevista entre el consistori, la Generalitat i el Port de Barcelona per tractar la qüestió encara no s’ha celebrat i ha apuntat que encara estan esperant una resposta per part del govern català. “No sabem que volen”, ha insistit Colau.

En aquest sentit, la líder de Barcelona En Comú ha remarcat que els creuers són una “amenaça” per a un canvi de model de turisme menys invasiu i que provoca estralls sobretot en el districte de Ciutat Vella.

Un convidat il·lustre i “tranquil·litat” per la Mercè

En aquesta mateixa entrevista, Colau ha explicat que les festes de la Mercè d’aquest 2022 comptaran amb la presència de l’alcalde de Kíiv, Vitali Klichkó. El dirigent ucraïnès visitarà la capital catalana aquest dissabte en un acte que no només serà simbòlic pel que fa a la reivindicació de la pau i de la voluntat d’acabar amb el conflicte armat al seu país, sinó que també suposarà un exemple de la solidaritat de Barcelona amb causes més enllà de les fronteres de la ciutat.

La batllessa barcelonina també s’ha pronunciat respecte a la vaga d’autobusos convocada durant les festes de la Mercè, que confia que es pugui acabar desconvocant, i ha volgut enviar un missatge de “tranquil·litat” a la ciutadania, assegurant que els altres serveis de transport com el metro funcionaran sense problemes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: En fi a setembre 21, 2022 | 13:13
    En fi setembre 21, 2022 | 13:13
    kolau deixa la política, alliberà Barcelona d'aquest mal son

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa