Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau pacta ara amb Valls un major seguiment dels “grans projectes de ciutat”

Manuel Valls s’ha anotat un segon punt polític en menys d’una setmana. Després d’haver acordat amb el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni una taula de diàleg amb l’empresariat, aquest divendres l’exdirigent francès ha pactat al plenari una moció per fer un seguiment més intens dels “grans projectes de ciutat”. L’executiu bipartit s’ha compromès a presentar d’aquí dos mesos un informe sobre l’estat i el calendari d’obres estratègiques com la Sagrera, Glòries, l’L9 del metro o l’Estació de Sants.

La moció inclou també crear una comissió de seguiment amb els 7 grups municipals un cop elaborat l’informe, per avaluar el progrés dels projectes. Tot i que el text aprovat inclou una llista de mínims de 19 obres, algunes de menor envergadura com la biblioteca de Sarrià o privades com l’Hermitage, el govern obre la porta a incloure’n d’altres més pròximes al moviment veïnal d’esquerres, com Can Batlló o la pacificació de Meridiana.

La tinenta d’alcaldia Janet Sanz, en un to marcadament més amable del que sol fer servir per respondre a l’exdirigent francès, ha considerat útil crear aquest nou espai de debat. Tot i reconèixer que ja n’existeixen, com el consell d’administració de BIMSA –l’empresa pública que dirigeix les grans obres municipals–, ha posat en valor “la voluntat de la proposició” de facilitar que la informació arribi a tots els partits alhora. 

Donat que moltes de les obres de la llista de Valls les lidera l’Estat o la Generalitat, Sanz ha assegurat que ja ha demanat “reculls d’informació” a les administracions implicades per poder fer l’informe. Valls i Sanz han coincidit a remarcar que les respectives formacions no comparteixen el mateix model de ciutat, però l’ex primer ministre gal ha recordat que les grans operacions urbanístiques “poc a poc canvien la ciutat” i l’àrea metropolitana.

La iniciativa de Valls ha rebut el vot favorable de tots els grups, si bé l’oposició independentista (ERC i JxCat) ha protestat perquè precisament moltes de les grans obres estatals van amb retard i el format triat difuminarà aquests incompliments barrejant administracions i projectes. Davant l’acusació de vetllar per l’stablishment, Valls ha tirat d’ironia i ha considerat que eren obres “d’Estat” més que no pas de l’elit local, però de pas ha presumit d’haver arrossegat al govern a les seves tesis: “Em fa molta il·lusió que Sanz i Collboni representin l’stablishment”.

Més notícies
Manuel Valls, la nit electoral / ACN

Valls fa seure el govern Colau amb l’empresariat de Barcelona

Notícia: Valls fa seure el govern Colau amb l’empresariat de Barcelona
Comparteix
La primera trobada global es preveu a l'octubre i l'objectiu és facilitar projectes que creïn llocs de treball
Notícia: Valls fa seure el govern Colau amb l’empresariat de Barcelona - Mobile
Manuel Valls, rere el seu nou cartell de campanya / Jordi Play

La via literària de Manuel Valls per tornar a França

Notícia: La via literària de Manuel Valls per tornar a França
Comparteix
El regidor llança un llibre per fer-se present a la vida pública francesa i exaltar el seu patriotisme gal
Notícia: La via literària de Manuel Valls per tornar a França - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: N'hi ha que neixen estrellats a abril 30, 2021 | 15:01
    N'hi ha que neixen estrellats abril 30, 2021 | 15:01
    La frau kolau i un fasc'sta, quin matrimonio, molt males persones i pitjors"polítics"
  2. Icona del comentari de: amb comu no podem a maig 05, 2021 | 11:15
    amb comu no podem maig 05, 2021 | 11:15
    frau kolau, com no, continua pactat amb els feixistes, ai els vots gratuïts

Nou comentari

Comparteix