Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau: “No veiem Valls habitualment per l’Ajuntament”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el seu grup polític comencen a refer-se dels primers mesos de factura política per haver arribat a l’alcaldia gràcies al suport de Manuel Valls. Amb l’aprovació dels pressupostos municipals sense necessitar els vots de Barcelona pel Canvi, la relació ha quedat especialment allunyada. De fet, qui sembla que ha quedat distanciat de l’activitat política del consistori ha estat el mateix Valls, segons ha apuntat l’alcaldessa Ada Colau en una entrevista al programa El Suplement de Catalunya Ràdio: No veiem Valls habitualment a l’Ajuntament. Ve als plens, però poc més”. Era una resposta en relació al possible salt a la política catalana de l’ex-primer ministre francès. “No conec els seus plans”, ha rematat Colau.

En la mateixa entrevista, Colau, ha qüestionat al president del Govern, Quim Torra, que calgui un mediador internacional a la taula de diàleg amb el govern espanyol perquè ara ja han començat a dialogar. Ll’endemà que s’hagi reunit amb Pedro Sánchez, Colau ha recordat que el debat sobre aquesta figura va sorgir “en els moments més tensos del conflicte”, quan “l’Estat no volia parlar” i “tothom buscava formes imaginatives per a que el diàleg es produís”. Malgrat reconèixer que Torra té “tota la llibertat i legitimitat per a considerar totes les mesures”, ha dit que ara “estem en un context radicalment diferent”, on ja s’ha acordat una taula de negociació entre executius. 

Torra va insistir divendres en aquesta figura, un cop ja s’havia trobat amb Sánchez i aquest l’havia rebutjat, després de recordar que el Parlament va aprovar dijous una resolució que reclama un mediador internacional a la taula de diàleg entre Generalitat i Moncloa. 

Colau ha reiterat que el que s’ha de fer primer és “seure i començar a parlar” i ha dit desconèixer si Pablo Iglesias tindrà algun paper en aquest espai, després que El Periódico hagi publicat que Sánchez estudia incloure’l. Amb tot, Colau ha recordat que l’espai que dirigeix dels comuns i també Unides Podem van plantejar que el lideratge en aquestes converses seria per als socialistes per la correlació de forces. Tot i això, ha dit que seran “útils” amb l’ajuda “informal” i “discreta” que puguin fer fora de la taula del diàleg.

Calma davant l’alarma del coronavirus

Durant la conversa als micròfons de l’emissora pública, l’alcaldessa ha instat a la calma després que dues grans empreses hagin decidit no venir a Barcelona durant el Mobile World Congress pel coronavirus. “Si hi hagués algun risc a la ciutat de Barcelona, seríem els primers a demanar mesures”, ha insistitPer contra, l’alcaldessa ha recordat els posicionaments del departament de Salut, que fins ara han recalcat que no hi ha cap motiu per no venir al MWC. “Confiança absoluta en què les autoritats sanitàries apliquin protocols i prenguin mesures per fer front al coronavirus”, ha apuntat en el mateix sentit Colau.

En comentar l’actualitat, la líder de Barcelona en Comú ha donat detalls de la trobada d’ahir amb Pedro Sánchez. Segons ha apuntat, la regulació dels lloguers va ser el punt que més va intentar estrényer durant “les poques hores” que va tenir amb ell. Dins de l’acord de govern signat entre PSOE i Unides Podem, Colau va plantejar “la urgència” perquè la regulació del cost del lloguers “sigui dels primers temes que s’abordin de manera immediata”. La resposta, segons l’alcaldessa, per part de Sánchez, va ser un “sí” lligat a “reunions de priorització amb els ministres” en què caldrà debatre si, efectivament, aquesta és una de les mesures inicials del govern. “Hi estarem a sobre”, ha recalcat Colau.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa