Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els alcaldables barcelonins criden a votar amb la democràcia en joc
  • CA

La alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ja ha votat al Centre Cívic La Sedeta, a l’Eixample, a les eleccions al Congrés i al Senat. Ha assegurat que el vot d’aquest 28A és “més rellevant que mai”. En fer-ho, ha demanat acudir a les urnes contra la por i els discursos d’odi, segons recull Europa Press. “Per defensar la mateixa idea de democràcia i per defensa la vida i la dignitat de les persones”, ha apuntat Colau. També ha recordat que “el vot de la persona més empobrida val igual que el de la persona més rica”. 

Una hora abans, el president del PSC barceloní, Jaume Collboni ho feia també a l’Escola Mireia, al barri del Fort Pienc. En la mateixa línia de Colau, el candidat a l’alcaldia socialista ha fet una crida a votar amb “una mobilització sense precedents”. “Ens juguem la democràcia i els drets conquerits durant anys”, ha afegit a Twitter.

Manuel Valls, per la seva banda, ha celebrat el seu primer vot “a Espanya i a Barcelona” com a un moment “emotiu”. Així, també ha recuperat el terme democràtic per titllar-lo de dia de festa i, tot i que no ha fet una crida explícita, ha apuntat que votar “és un privilegi, un dret” i “una obligació”.

I, des de Soto del Real, Joaquim Forn ha volgut reivindicar el vot que ja havia exercit dos dies enrere per correu. “El meu vot també l’han de comptar al final del dia. Com els vostres”, ha escrit en una referència a la seva situació de pres polític. Així, ha demanat que s’omplin les urnes “de llibertat i determinació”. 

Més tard, Ernest Maragall ha dipositat el vot dual a les urnes del seu col·legi electoral i ha reivindicat no només la “democràcia” sinó també la “dignitat i la llibertat”. Ha demanat als “barcelonins i barcelonines” que cridin “alt i fort qui som i què volem”. 

I l’últim de tots –almenys dels que ho han mostrat a les xarxes– ha estat Josep Bou. El candidat amb suport del PP ha arribat a dir que ha estat “conduït” al seu col·legi electoral per “gotetes de color groc” que estaven “per totes bandes”. En una crítica al simbolisme del color groc, ha etzibar: “Ni aquests dies podem estar tranquils”. És el missatge que ha volgut enviar en forma de vídeo als seus seguidors, juntament amb un últim desig, que es votés “pensant en Espanya”.

Menció a part mereix l’aparició de la candidata al Congrés Cayetana Álvarez de Toledo, que ha visitat l’escola Salesianes Santa Dorotea (Sarrià). Una anècdota curiosa, ja que la cap de llista pel PP a Barcelona ja havia votat per correu per la demarcació de Madrid, així que no s’ha pogut votar a ella mateixa. De tota manera, ha decidit apropar-se, com la resta de candidats barcelonins, a col·legis electorals i fer declaracions als mitjans. Per Álvarez de Toledo, aquestes eleccions són “la millor expressió de la nostra Constitució”.

 

Més notícies
Bou, amb guants de boxa en la festa del 8è aniversari d'Equinox, la ràdio francesa a Barcelona / Equinox
Bou ofereix a Valls integrar-se a la seva candidatura per frenar Colau i Maragall
Notícia: Bou ofereix a Valls integrar-se a la seva candidatura per frenar Colau i Maragall
Comparteix
Demana que deixi de "flirtejar amb nacionalistes" i esculli el "bon camí"
Jaume Collboni: “Amb Colau teníem discrepàncies però la roba bruta es rentava a casa”
Notícia: Jaume Collboni: “Amb Colau teníem discrepàncies però la roba bruta es rentava a casa”
Comparteix
L'alcaldable del PSC defensa el catalanisme socialista, vol que Colau porti la Generalitat als tribunals i esquiva concretar una solució pel MACBA i el CAP del Raval Nord

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa