Colau homenatja les Brigades Internacionals: “Sense democràcia no hi ha antifeixisme”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat aquest dissabte en l’acte d’homenatge a les Brigades Internacionals de la Guerra Civil, on ha defensat que “no hi ha democràcia sense antifeixisme”. En un comunicat, l’Ajuntament de Barcelona ha dit que l’acte s’ha fet al costat del monument de David i Goliat en la rambla del Carmel, on els assistents han fet una ofrena floral en homenatge als brigadistes.

Durant el seu discurs en l’acte, Colau ha defensat que “després de dècades de desmemòria institucional” aquesta mena d’esdeveniments connecten amb la defensa de la vida, la humanitat, els valors republicans i la lluita contra el feixisme.

També han assistit a l’homenatge la regidor del districte de Horta-Guinardó, Rosa Alarcón; el regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa; el secretari del Amical dels Brigades Internacionals, Eduard Amoroux; i el director del Memorial Democràtic, Jordi Font.

A més, s’ha fet un minut de silenci en record del president del Amical dels Brigades Internacionals, Lluís Martí, que va morir recentment i a qui l’alcaldessa ha expressat el seu reconeixement i agraïment.

Almenys més de 35.000 persones van formar part de les Brigades, un moviment de solidaritat internacional sense precedents a la història. Les pressions internacionals, però, van forçar el govern espanyol a decretar la seva retirada. Enguany es compleixen 81 anys de la desfilada de comiat que va transcórrer per la ciutat el 28 d’octubre de 1938, efemèride que es commemora des de 1998 gràcies a l’Amical de les Brigades Internacionals amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona.

Comentaris

  capitao lampiao Octubre 26, 2019 | 16:39
  El 1936, valents antifeixistes, el 2019, violents antidemocrates.
  hagueres pogut Octubre 26, 2019 | 17:07
  fer un homenatge a Viriato.
  Fat Boy Octubre 27, 2019 | 02:17
  Sera a l'inreves, que sense antifeixisme no hi ha democracia...

Nou comentari