Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau esquiva deshonorar González pels GAL: prefereix revisar “totes” les medalles d’honor
  • CA

L’alcaldessa Ada Colau ha esquivat la petició de JxCat de retirar la medalla d’honor a Felipe González per la sospita d’implicació en el grup paramilitar GAL, que va torturar, segrestar i assassinar membres d’ETA. I ho ha fet apujant l’aposta: la líder dels comuns preferiria revisar la llista completa de personalitats honorades pel consistori. Es tracta de centenars de persones, algunes que també tenen sentències fermes en contra, com Josep Lluís Núñez o Luís Roldán.

Tot i que Colau ha subratllat el seu “rebuig absolut” al terrorisme d’Estat i als GAL, ha defensat que el prec presentat per JxCat no tindria efectes pràctics. Així, ha proposat “fixar els criteris per retirar medalles” entre tots els grups, aprovar-ho al ple i “revisar totes les medalles”. “Retirem-ne moltes més medalles, a Rafael Vera i a qualsevol altra persona condemnada!”, ha dit. També ha citat a l’expresident del Port de Barcelona i excàrrec de CiU, Sixte Cambra, pendent de judici. “A qui s’ha de retirar ràpidament la medalla i a qui no?”, ha incidit l’alcaldessa.

Artadi (JxCat) no s’ha donat per vençuda: “És bastant peculiar que aquest govern que venia a canviar-ho tot, que no s’atreveixi ni a iniciar el tràmit”. Li ha retret que “amb els honors cal ser molt exigents” i Felipe González “no ha estat jutjat” perquè “la llei de secrets oficials protegeix les clavegueres de l’Estat”. “L’honorabilitat no hi és i Barcelona no ho hauria de permetre”, ha recalcat.

Ha recordat que per retirar les medalles d’honor a Jordi Pujol i la infanta Cristina el passat mandat no es va esperar cap sentència: “Allò que servia el 2016 i 2019, sent un cas tan greu com els GAL, no crec que calgui posar un llistó més alt per a Felipe González”. “Està molt en la línia de la impunitat que va tenir el GAL”, ha reblat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tony Bass Gómez a juny 26, 2020 | 16:22
    Tony Bass Gómez juny 26, 2020 | 16:22
    Però ni Nuñez ni Roldan van ser Presidents electes del Govern Espanyol durant 8 anys, aquí està la gran diferència per estalviar comparacions Sra. Colau.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a juny 28, 2020 | 17:33
    Gonzalo juny 28, 2020 | 17:33
    Doncs comença ja! Un cap i arreu!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa