Colau es reitera sobre un tercer mandat: “Si fes falta, estaré disponible”

L'alcaldessa recorda que el més preocupant és el ritme de velocitat de nous contagis de coronavirus, que segueix augmentant

L’alcaldessa Ada Colau ha insistit aquest matí en la seva posició de disponibilitat per formar part d’un tercer mandat si Barcelona en Comú l’ho demanés. En ser preguntada al programa Cafè d’idees de Ràdio 4 per la periodista Gemma Nierga, l’alcaldessa ha insistit en el fet que ella es posarà “a disposició del projecte” que es va iniciar al 2015 i ha afegit: “si fes falta, estaré disponible”. Així i tot, Colau ha assegurat que no s’esperava que, a partir d’un comentari que va fer al final de l’entrevista amb El País quan li van demanar sobre el seu possible futur, la seva posició agafés tanta volada. Tot seguit, ha afegit que “falta molt” i que estem “en plena crisi”. Per tant, el màxim que avançar és que no descarta repetir mandat.

Minuts abans, durant la conversa a Ràdio 4, l’alcaldessa havia apuntat que creu que la reforma del Codi Penal pels delictes de sedició i rebel·lió està “més a prop que mai” i que es podrà fer en els pròxims mesos. Així, Colau considera que s’ha de ser “pràctic” i fer les dues coses: l’indult però també una reforma del Codi Penal “perquè no torni a passar”. I és que, segons Colau, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja ha assumit l’anomenada via Asens. Pel que fa a la cúpula judicial, creu que no hi haurà decisions “més ponderades” fins que no hi hagi una renovació de la “cúpula polititzada”. Tot i així, diu que l’absolució del major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, hauria de tenir conseqüències.

Bandera blanca entre administracions

Sobre el moment de la pandèmia, l’alcaldessa ha subratllat els posicionaments que ja havia expressat recentment i ha recordat que el més preocupant és “la velocitat dels nous contagis”. Com a exemple, ha apuntat que a finals d’estiu la ciutat es movia al ritme de 1.600 nous infectats per setmana, que les últimes setmanes s’havia doblat la tendència fins arribar als 3.000 casos cada set dies i que les últimes dades ja ho eleven a 3.600 casos per setmana. “Els CAPs estan saturats”, ha denunciat Colau. En aquest sentit, ha ofert espais municipals per fer PCR i intentar descongestionar l’atenció primària. Ha expressat que en aquests moments estan en converses tècniques i ha apuntat a habilitar com a mínim un espai per districte per fer proves de covid-19.

En línies generals, però, Colau s’ha mostrat conciliadora amb les altres administracions, refermant que cal “evitar polèmiques” en aquest punt de la pandèmia, i contundent amb el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre. Com a resposta a les constants crítiques que el representant de la patronal ha fet a mesures municipals contra la contaminació, Colau ha assegurat que Sánchez Llibre “és una veu del sector més clàssic de les empreses” i l’ha animat a decidir “si vol estar amb el futur o amb el passat”. En el mateix sentit, l’ha encoratjat a corregir el seu posicionament: “Contraposar la lluita contra la contaminació i l’economia és un error”.

Pel que fa al futur de la mobilitat, s’ha limitat a dir que el peatge urbà “està sobre la taula” juntament amb altres propostes i que s’estudiarà. Tanmateix, ha estirat les orelles al govern espanyol lleugerament recordant que amb l’arribada de fons europeus, seria clau que es tiressin endavant les reformes pendents a Rodalies per solucionar gran part dels problemes de mobilitat amb les ciutats de l’entorn de Barcelona. “Seria incomprensible que Rodalies no fes el pas” i “en dos anys” podrien estar fetes les principals millores i inversions, ha expressat.

Comentaris

  un zero a l¡esquerra 22/10/2020 10:43 am
  el més preocupant és que la frau kolau, no assumeix responsabilitats, i en canvi crea problemes allà on no n'hi han ara això si és permet opinar i vendre fums, de competències que no li pertoquen,
  rd 22/10/2020 10:46 am
  colaua inutil, no serveix per a res i mana amb els vots de ciudadanos
  Ehem 22/10/2020 11:15 am
  És una filtració a la manera espanyola ?
  Serafi Bandarra i Grataconys 22/10/2020 12:46 pm
  No, no senyora no fa cap falta, crec que tenim polítics que son, un rato llarg, mes sensats que voste.
  Monsieur moi-même 22/10/2020 12:46 pm
  Batllessa amb els vots de Valls, de qui diuen que pensa retornar a fer política a París. on també se'n durà la senyora Gallardo, la recordada demòcrata senyora que brandant unes paperetes deia que a les les urnes hi sol votar diverses vegades ? Bon vent.
  Mala peça 22/10/2020 3:38 pm
  La frau kolau, està abonada a viure a costa dels barcelonins, encara és el dia, que treballi, que és guanyi el sou amb dignitat Com a comunera fa ús de la seva nul·la credibilitat, va dir dos mandats màxim i ara, apoltronada i aposentada a un sou que no és mereix, es vol tornar a presentar Prou frau kolau, estàs fent molt de mal a Barcelona
  uno que vive en tabarnia 22/10/2020 4:05 pm
  pobres barcelonins, tenen per cap i casal un toxo, en fan pena
  eees 22/10/2020 4:51 pm
  NO ELLA OS LA HA COLAO
  Tripartit no, gràcies 22/10/2020 6:36 pm
  Aquesta senyora continua amenaçant els barcelonins. Ara entenc el perquè de tanta gent sense morrió amuntegada entrompant-se i desafiant la Covid. Deuen pensar "Si hem d'aguantar la Colau 4 anys més, tant se val que el coronavirus se'ns emporti"
  GAVANENC 22/10/2020 11:12 pm
  La Colau esta filtrant coses del gobern ñol...? Perque ho diu.? Mira nena, la teva credibilitat esta mes baixa que el betum... Ets una botiflera de llibre....
  Ramon 23/10/2020 10:39 am
  Pel bé de Barcelona, desitgem que no! No cal que faci com el Bartomeu i es pensi que ningú pot fer-ho millor! Marxi i doni pas a gent que treballa, amb projectes potents i no "coloraines" pels carrers. Ni s'ho pensi: marxi! Regali tots els seus valors, talents i capacitacions a d'altres ciutats o empreses. Miri: el seu projecte estrella, l'habitatge, no ha sabut fer res (i això que semblava súper-preparada!), ha tingut problemes amb els restauradors de la Diagonal, el pacte per la mobilitats se l'ha ben fumat, la "naturalització" de Barcelona ha passat a ser deixadesa i brutícia, la connexió amb el Port no ha fet cap esforç, donar dimensió a la ciutat (lobby BCN-València- Saragossa-Montpellier) res, les millores al transport públic, un zero; l'Hermitage no el vol (però sí desitja una capital cultural però només tenim 1 museu: el Picasso - no compto amb el del Barça, clar)...si vol seguim... adéu Sra. Colau!

Nou comentari