Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau diu que la pandèmia s’ha de combatre amb més rastrejadors i menys sancions
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest divendres que la principal solució contra la pandèmia no poden ser les sancions als ciutadans que canvien de municipi els caps de setmana i mesures matusseres. Segons ha dit a TV3, la ciutadania en general compleix les normes, però està cansada de tants mesos de restriccions.

Per això, ha demanat a la Generalitat que es plantegi l’efectivitat de les mesures contra la mobilitat i se centri més en reforçar el rastreig de casos i la sanitat pública per detectar-los aviat i poder-los aïllar.

Colau també ha considerat que la revocació del tercer grau als presos polítics és “cruel i injustificada i afegeix un patiment evitable”. Per això, creu que s’evidencia que “l’oposició de les altes elits judicials” només deixa un camí obert per a desjudicialitzar el procés, i és el canvi del delicte de sedició en el Codi Penal. En aquest sentit, ha elogiat el diputat Jaume Asens per la seva feina i diàleg discret per convèncer part del PSOE, feina que, segons ella, “començar a donar fruits” i podria ser la via més ràpida per reduir l’internament dels presos. Per això, i tenint els indults com a “via paral·lela”, s’ha mostrat “relativament optimista” amb l’horitzó dels propers mesos.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Serafi Bandarra i Grataconys a desembre 06, 2020 | 08:29
    Serafi Bandarra i Grataconys desembre 06, 2020 | 08:29
    Desgraciadament la sanció económica, es lo que molta gent solament enten.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa