Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau diu que és víctima d’una campanya de ‘fake news’ de la dreta
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat a les xarxes socials que és víctima d’una campanya de “diversos perfils de dreta i extrema dreta” que es dediquen a carregar contra ella amb “titulars falsos”. Colau ha assenyalat directament diversos mitjans com a principals instigadors d’una campanya per crear un estat d’opinió en contra seva i del seu govern.

No obstant, els 4 titulars que cita explícitament l’alcaldessa no són realment fake news. Són títols opinatius o bel·ligerants, per exemple sobre el salari brut assignat a Alcaldia o sobre despeses concretes de l’Ajuntament, però no es tracta de notícies explícitament falses ni inventades. En definitiva, es tracta de continguts que critiquen a l’alcaldessa o al seu govern, equiparables als que han rebut tots els seus predecessors en el càrrec.

“El modus operandi sol ser el següent: un digital (com OkDiario, Metrópoli Abierta o Crónica Global) genera un titular escandalós i perfils individuals, molts vinculats a Cs i Vox, el viralitzen amb milers de retuits i fins i tot el passen a circuits paral·lels a les xarxes, com cadenes de Whatsapp”, ha lamentat en un post a Facebook.

Atacs personals

Colau considera que aquests mitjans es dediquen a generar fake news sobre qüestions polèmiques –com el seu sou d’alcaldessa o actuacions d’urbanisme tàctic– per atacar-la personalment. “No persegueixen que la gent cregui una cosa o una altra en concret, sinó que la imatge en general quedi deteriorada”.

L’alcaldessa ha criticat que es barregi el seu nou amb paraules com “malbaratament, okupes o corrupció”. També ha denunciat que a tot això se li sumen nombrosos insults “per ser dona”, com “zorra, lletja, bruta, grassa, malfollada…” Colau considera que després de cinc anys en política encara hi ha “determinats sectors de les elits” que la segueixen tractant com una “intrusa”.  

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa