Colau dina amb Évole en plena negociació pels pactes per l’alcaldia

S'han trobat en un restaurant de la Barceloneta

Jordi Évole s’ha convertit en una peça influent en l’àmbit polític. No només per la seva tasca periodística al capdavant de Salvados els últims anys, sinó ara, també, per la seva proximitat amb l’alcaldessa Ada Colau, amb qui ha dinat aquesta tarda. La trobada s’ha donat, precisament, en el moment clau en què s’estan adobant els pactes per decidir qui ocuparà l’alcaldia de Barcelona el pròxim 15 de juny. Una situació que depèn especialment del que decideixi Colau, que ha reiterat que prioritzarà un pacte de govern amb ERC i PSC però, alhora, té sobre la taula el suport dels socialistes i Manuel Valls per fer-la alcaldessa.

Amb tot plegat, l’encara líder del govern barceloní ha decidit asseure’s al reservat del bar L’Òstia, a la plaça de la Barceloneta, amb un dels periodistes que més suport li ha mostrat des dels grans mitjans en un període de foc creuat. En el seu cas, des de la columna que escriu a La Vanguardia. La penúltima deia: “Alerta. Aquest és un article que no destila bilis contra Ada Colau”. I acabava parlant del pas de l’exactivista per l’alcaldia: “És heroic que en aquest país encara hi hagi fallades a Matrix”.

El dinar s’ha estès durant quatre hores. Han dinat de tapes, l’especialitat de la casa, i quan passaven poc més de quinze minuts de les sis de la tarda, han marxat per separat. Primer Évole. Després Ada Colau, que tot i haver arribat acompanyada ha acabat marxant en solitari. O almenys això és el que pensava ella abans que una clienta del bar l’abordés a correcuita en veure-la, sorpresa, per demanar-li que li solucionés un problema personal. Colau li ha demanat les seves dades, li ha promès que s’ho miraria, i li ha fet una abraçada i un petó. 

Curiosament, la cita entre Évole i Colau ha arribat un dia després que el periodista s’engresqués a lloar la “valentia” del director de cinema ‘Jota’ Bayona per emetre una opinió política en referència a l’alcaldessa. El tuit de Bayona demanava a Ada Colau que acceptés els vots de Manuel Valls ja que “els barris del cinturó obrer de Barcelona” havien deixat clar que “són de majoria progressista no independentista”. Évole va aprofitar l’ocasió per celebrar que “tal com estan les coses”, veus públiques com la del cineasta trenquessin amb la dinàmica actual, segons el periodista, “de callar pel que et pugui caure”. 

Més informació

Comentaris

  2019 31/05/2019 11:23 am
  Evole no fa periodisme, tal com s'entén, de manera imparcial,i tentant ser objectiu. És un producte de la seva cadena que té encomanada la tasca de carregar-se determinats polítics i ajudar-ne d'altres. Els cínics són els pitjors. És penós, també, que ERC hagi demostrat fins ara, més disposició a pactar amb Colau que amb Junts. No sabien quina mena de política oportunista és aquesta dona? Han sacrificat a Puigdemont, la unitat del sobiranisme, la paciència i capacitat de mobilitzac
  Teresa 31/05/2019 10:49 am
  Jordi Évole, com recordo quan cridaves que s'havia d'acollir migrants, jo també hi estic d'acord, ara bé tu ho cridaves políticament contra la Generalitat. Avui et demano: quanta gent has acollit tu a casa teva? Sé la resposta: CAP. Aquest tipus de gent sols sap cridar, no fer. A Colau li ha passat, molt cridar pels desnonament i quan ha manat, què? RES
  MC52 31/05/2019 12:08 am
  Is this Hola magazine? Or.....

Nou comentari