Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana “desvincular” la cimera de la reivindicació independentista
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat la celebració de la cimera hispano-francesa a la ciutat i ha demanat desvincular-la de la reivindicació independentista. En declaracions als mitjans després d’una visita al Museu Picasso, Colau ha assegurat que la trobada és una “oportunitat” per a la capital catalana i que no s’ha de barrejar la seva importància amb “altres qüestions polítiques”.

“La cimera és una oportunitat de primer nivell tant per a la ciutat com per al país, on s’han discutit continguts que ens interessen i que s’ha de desvincular d’altres qüestions polítiques que es poden resoldre per altres vies“, ha afirmat la batllessa barcelonina, que considera que seria un “error” confondre unes declaracions “desafortunades” amb la celebració de la trobada en si mateixa. Tanmateix, Colau ha assegurat que entén el malestar que van poder causar les declaracions del ministre Félix Bolaños i ha reconegut que concentracions com la que ha protagonitzat un sector del moviment independentista aquest dijous formen part de la “normalitat democràtica”, tenint en compte l’envergadura de l’esdeveniment.

Dos projectes cabdals per a Barcelona

Sobre el contingut de la trobada entre els governs espanyol i francès, la líder de Barcelona En Comú ha remarcat que el tracta signat inclou qüestions d’interès per a la ciutat com l’esperat corredor mediterrani o el projecte del conductor d’hidrogen verd. En el cas de la infraestructura ferroviària, la batlessa ha lamentat que la iniciativa acumuli tota una sèrie d’endarreriments “incomprensibles” i que remarcat que espera que amb aquest conveni es pugui donar un impuls definitiu per a fer-la realitat d’una vegada per totes.

Pel que fa conductor d’hidrogen verd, Colau ha assenyalat que les administracions ja estan treballant perquè el projecte pugui estar enllestit de cara a l’any 2023 i ha subratllat la importància que la infraestructura d’energia renovable arrenqui a Barcelona per després connectar amb França i amb la resta de països europeus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Guaita-que-fan-ara a gener 20, 2023 | 10:06
    Guaita-que-fan-ara gener 20, 2023 | 10:06
    La Colacao sempre ficant la pota amb les seves tontades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa