Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau demana que Marlaska doni explicacions sobre els alcaldes detinguts
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat aquest dimecres al migdia que el ministre espanyol de l’Interior comparegui per donar explicacions sobre les detencions de dos alcaldes aquest matí: el de Celrà (Gironès), Daniel Cornellà, i el de Verges (Baix Empordà), Ignasi Sabater, tots dos de la CUP. Han sigut arrestats a casa seva a primera hora del matí perquè se’ls investiga per uns suposats desordres públics de l’1 d’octubre, en les manifestacions del primer aniversari del referèndum a Girona. 

“Com a alcaldessa de Barcelona, capiital de Catalunya, i a més defensora del municipalisme, vull expressar la meva solidaritat amb els dos alcaldes detinguts, més enllà del motiu, en això no m’hi poso, perquè el que no pot ser és que la brigada d’informació de la Policia Nacional faci detencions pel seu compte, sense ordre judicial. És inaudit en democràcia i cal demanar explicacions, cal que comparegui el ministre Marlaska i doni explicacions d’aquesta actuació de la Policia Nacional que en el moment d’excepcionalitat que estem vivint té caràcter de provocació i no ajuda gens a reconduir la situació de l’àmbit judicial cap al polític. Si hi ha una instrucció judicial contra un càrrec electe, que tothom sap on és i on treballa, se’ls pot citar judicialment en lloc de detenir-los”, ha dit Colau.

Ha fet aquestes declaracions a la sortida de la presó de Mas d’Enric, on ha visitat l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, empresonada provisionalment a l’espera del judici per l’1-O.

“Barcelona no es quedarà al marge”

Sobre aquesta visita, Colau ha dit que volia “denunciar un cop més aquesta situació d’excepcionalitat”. “Barcelona, capital de Catalunya, no es quedarà al marge de la denúncia d’aquest judici que està a punt de començar i que no es produeix en condicions de normalitat i menys de garanties democràtiques. Crec que és una obligació nostra institucional, més enllà del debat independentista, és una denúncia que compartim gent que no som independentistes i els independentistes, hem de deixar clar que hi ha hagut un abús de la presó provisional, els líders polítics i socials aniran a judici amb unes condicions d’injustícia i desigualtat i amb unes acusacions infundades, de sedició i rebel·lió, que molts tribunals europeus i juristes han dit que no tenen cap base. Per això era important visitar-los, i especialment la Carme, que sempre ha tingut una actitud pacifista i un caràcter dialogant i respectuós. Tinc molt bon record institucional d’ella. M’ha dit que té ganes que comenci el judici perquè vol que se senti la seva declaració i es vegi la situació de vulneració de drets fonamentals i que es pugui demostrar amb els fets provats que les acusacions són infundades”, ha dit.

També ha dit “entre les moltes anomalies d’aquesta causa hi ha el fet que el tribunal accepti que un partit feixista contrari als drets humans, d’ultradreta, sigui acusació contra càrrecs electes i que ho faci aprofitant per fer campanya electoral, és insòlit a Europa”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa