Colau critica la “por” del PSOE de “qüestionar la monarquia”

L’alcaldessa assegura que els socialistes no volen veure que “forma part del passat”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat la “por” de les elits del PSOE de “qüestionar la monarquia” i ha assegurat que bona parts dels seus votants veurien amb bons ulls una nova República espanyola. “La monarquia forma part del passat”, ha assegurat Colau, que fa una diferència entre “els votants de les classes populars, que són profundament republicanes, i les elits del partit, que tenen por de qüestionar la monarquia tot i que veuen que ja no se sosté”.

En una entrevista a Catalunya Ràdio amb motiu del 90 aniversari de la proclamació de la II República, Colau ha reconegut que serà difícil fer caure la monarquia “perquè és un poder fàctic de l’Estat” que compta amb el suport de les elits polítiques, l’exèrcit i la cúpula judicial, però ha assegurat que la societat espanyola està “preparada per afrontar el debat”  i que el fet que a monarquia sigui “una institució més desprestigiada que mai” pels casos de corrupció faran que caigui tard o d’hora.

“No serà senzill”, ha dit. “No sabem ni quan ni com passarà, però el normal és que al cap d’Estat se’l voti”. Respecte a les diferències i tensions que aquesta qüestió provoca en el govern de coalició de Madrid, Colau ha insistit que “en totes les coalicions polítiques hi ha incomoditats” i ha posat d’exemple l’actual Govern de la Generalitat, però s’ha mostrat convençuda que és possible “dialogar i construir des de la diferència” i que seria “molt més incòmode seria un govern de PP i Vox”.

Pròrroga antidesnonaments

Colau ha celebrat aquest dimecres l’anunci del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, d’allargar tres mesos les mesures que impedeixen desnonar persones en situació de vulnerabilitat una vegada decaigui l’estat d’alarma, el 9 de maig. Colau considera que aquesta és una demanda “de mínims”, ja que seria “insuportable que es reactivessin els desnonaments en plena crisi econòmica”, però ha advertit que allargar la moratòria serà “insuficient”. En declaracions als mitjans, l’alcaldessa ha instat a aprovar la Llei del dret a l’habitatge per regular els lloguers.

També ha demanat posar fi als desallotjaments de famílies vulnerables “per la via de la violència” i “amb antiavalots” i apostar per la mediació. Colau ha reivindicat que la unitat municipal que treballa per evitar desnonaments ha aconseguit que més del 90% dels casos s’aturin i arribin a un procés de mediació. “Si l’Ajuntament, que no té competències, pot aturar i mediar en més del 90% dels casos, és evident que la propera llei d’habitatge hauria de fer que tots els desnonaments de famílies vulnerables vagin per la via de la mediació i no per un desallotjament policial”, ha afirmat.

Comentaris

  rd 14/04/2021 4:11 pm
  fastigosa i repugnant individua
  ciutadà 14/04/2021 3:08 pm
  Diu que pitjor seria un govern PP-VOX. No ho sé pas. Entre morir enverinat per arsénic o per cianur, jo triaria el cianur. En fa més via.
   Ricard 14/04/2021 4:22 pm
   Exacte
  ciutadà 14/04/2021 3:08 pm
  Diu que pitjor seria un govern PP-VOX. No ho sé pas. Entre morir enverinat per arsénic o per cianur, jo triaria el cianur. En fa més via.
   Joan 14/04/2021 3:58 pm
   "Del partido de la ciudadania", no ? Xeic, no ens aixequeu la camisa.
  Ramon 14/04/2021 3:08 pm
  Ser independentista, o simplement ser nacionalista català, i voler que Espanya sigui república és estupidíssim. Ja haureu notat que aquest adjectiu, "estupidíssim", m'agrada molt. Això és perquè Basil Fawlty l'emprava sempre amb aquell cambrer espanyol tan burro.
   Ricard 14/04/2021 4:22 pm
   Totalment d'acord.
  Joan 14/04/2021 2:23 pm
  Aviam quina ocurrència tindran els teus assessors de propaganda les pròximes hores...
  Colau, tu ho hauries d'entendre molt bé 14/04/2021 1:22 pm
  Asseguren la mamella (si cauen els reietons, aquest abortó que es diu Arribaspaña se n'hi va darrere) com vas fer tu acceptant els vots del Valls i dels mateixos sociates que ara critiques. Com ells, no tens dignitat, com ells, ets una miserable.
  Ramon 14/04/2021 12:02 pm
  Jo no crec que la forma d'estat que tingui Espanya ens hagi de ser indiferent. Ens pot ser indiferent la forma d'estat que tingui Brunei. Saint Kitts. O Malawi.. Però la forma d'estat que tingui Espanya, atès que hi estem lligats, sotmesos, annexionats, colonitzats i amb intenció d'assimilació, castellanització, extermini, per part seva, faríem bé d'avaluar-ho perquè ens afecta. Jo no hi sóc indiferent. Jo crec que ara com ara ens convé que continuïn sent monarquia. Clarament. Potser no hauria dit el mateix quan sociates i palanganers de sociates li bavejaven a un Juan Carlos llavors absolutament intocable. Però, en aquests moments, i tant!
  Maria 14/04/2021 10:42 am
  Si als espanyols i als seus partits polítics, ja els hi està bé la monarquia que tenen, ells faran. Als catalans allò que ens interessa és la independència política del nostre país i aconseguir la república catalana. Preocupar-se d'afers dels altres, mentre a casa nostra hi ha tanta i tanta feina, se'n diu fugir d'estudi, amagar el cap sota l'ala o guaitar cap un altre costat.
  Ramon 14/04/2021 10:29 am
  No volem que la teva puta Espanya de merda sigui republicana. Volem que la teva puta Espanya de merda sigui estrangera.
  26
  79
  Respon
  Martí 14/04/2021 10:22 am
  Questionar no serveig per a res si no ho acompanyes amb una acció, les paraules de podemos són pur teatre. Podemos és un agent per matentenir el statu quo més per provocar veritables canvis.
  Pol 14/04/2021 10:15 am
  Qüestionar Espanya, capital Madrid, de la mateixa manera sembla fora dels "plans" de Colau.
  amb comu no podem 14/04/2021 9:47 am
  la falsedat té un nom i el sap tothom, kolau frau kolau

Nou comentari