Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau creu que la inhabilitació de Torra va contra la investidura de Pedro Sánchez
  • CA

La clau de la decisió de la Junta Electoral Central (JEC) d’inhabilitar Quim Torra és la investidura de Pedro Sánchez com a president espanyol, que formarà govern amb Podem després que ERC hagi garantit aquesta possibilitat amb un pacte amb el PSOE per abstenir-se en la segona volta. És la visió d’Ada Colau. L’alcaldessa de Barcelona ha reaccionat la resolució de la JEC d’aquest divendres a la tarda, instigada per un escrit dels partits de la dreta espanyola. “Què volen evitar PP-Cs-VOX via JEC? La investidura d’un govern progressista que desjudicialitzi la política”, ha piulat al seu compte de Twitter. I ha afegit: “Contra aquells qui volen que tot vagi a pitjor, més investidura que mai”.

Mentrestant, Ernest Maragall i Quim Forn han criticat la decisió de la JEC amb altres arguments. Tant el líder d’ERC a l’Ajuntament com el fins fa poc cap de files de Junts per Catalunya al consistori han considerat que l’aparell judicial i els seus entorns –tot i que la JEC en sentit estricte és un òrgan administratiu que, precisament, aplica una mesura radical quan la sentència de Torra encara no és ferma– és “abusiva” i “rància”.

Més notícies
Joaquim Forn i Ernest Maragall
Justícia “rància” i “abusiva”: Maragall i Forn clamen contra la inhabilitació de Torra
Notícia: Justícia “rància” i “abusiva”: Maragall i Forn clamen contra la inhabilitació de Torra
Comparteix
El cap de l'oposició a l'Ajuntament i el fins fa poc regidor, inhabilitat pel Suprem, critiquen amb duresa la decisió de la Junta Electoral Central

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa