Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau creu que les eleccions de Madrid són “una de les batalles més difícils del nostre país”
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lloat el “gest polític de grans dimensions” que, a parer seu, ha fet el secretari general de Podem, Pablo Iglesias, en abandonar l’executiu espanyol per ser el candidat de la formació a la Comunitat de Madrid. “Sortir de la vicepresidència per encapçalar una de les batalles més difícils del nostre país, per defensar els drets de la majoria i enfrontar-se amb l’extrema dreta, és lloable”, ha conclòs Colau aquest diumenge durant un debat telemàtic sobre experiències en matèria d’habitatge.

Durant l’acte, Iglesias ha demanat als “barris treballadors” vagin a votar “el que els doni la gana” per tal que “puguin canviar les coses”.El candidat de la formació morada ha assegurat que ell no demanarà el vot pel seu partit i ha assegurat que ell no dirà “ni una sola mala paraula” respecte “a la resta de formacions progressistes”. L’alcaldessa Ada Colau ha recordat que a Barcelona la seva formació ha 2.000 pisos de lloguer social mentre la Generalitat, que és qui té la competència, només n’ha fet 36 a la capital catalana. “Tant de bo la Generalitat fes el mateix esforç que nosaltres pel dret a la habitatge”, ha reflexionat en veu alta tot afirmant que “Barcelona triplica la inversió en lloguer social que fa Espanya i duplica la de Catalunya”. “Fins ara la Generalitat ha prioritzat altres qüestions”, ha reblat durant el debat.

La batllessa ha subratllat que malgrat les “limitades competències” que tenen els municipis, “Barcelona està revertint les polítiques, ampliant el parc públic i regulant els lloguers”, ha afirmat . Respecte a la futura llei d’habitatge, la batllessa ha dit que “el PSOE ha d’entendre que això és una línia vermella”. “Se’ns pot demanar flexibilitat en moltes coses, però no en aquesta”, ha reiterat tot destacant que “cal protegir el dret a l’habitatge sense excuses”. “Estem a les institucions per ampliar drets, i això vol dir confrontar privilegis”, ha assegurat tot afegint que en matèria d’habitatge s’espera que facin “tots els esforços possibles”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa