Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau celebra la reforma del delicte de sedició: “No tenia sentit”
  • CA

Ada Colau ha defensat, en una compareixença als mitjans aquest divendres, la reforma del delicte de sedició que han acordat els governs català i espanyol. Per l’alcaldessa de Barcelona, aquest delicte “estava antiquat” i “no tenia sentit” tal com estava redactat fins ara. Per això, celebra l’acord i emfatitza la feina que ha fet el seu company de partit a Madrid, Jaume Asens, a l’hora d’intentar acostar postures.

Colau ha recordat que els comuns sempre han apostat per la “desjudicialització del conflicte”. En aquest sentit, ha dit que des dels “primers anys de la repressió” van defensar que la sortida eren “els indults, la taula de diàleg i la reforma de codi penal”.

Ada Colau també ha especificat que si el tràmit es fa per via ràpida, la nova redacció podria entrar en vigor l’any 2023. Així, la cap del govern barceloní celebra que “es pugui començar l’any vinent amb les solucions polítiques que sempre hem reclamat”.

Junts s’indigna amb el nou text

La resta de partits s’han mostrat contraris a la nova redacció. Per part de Junts, Jordi Turull l’ha criticat perquè “criminalitza l’1 d’octubre”. El líder junter també ha especificat en declaracions a RAC1 que “en tot cas, parlaríem de rebaixar la gravetat de la desjudicilizació, però no de desjudicializació”.

Un altre pes pesant de Junts, Carles Puigdemont, ha alertat que Sánchez només “canvia el nom” a la sedició i titlla el president espanyol de “mestre en l’art de l’enganyifa”.

PP i PSOE fan lectures oposades

Perquè fa als partits espanyolistes, mirades completament oposades. El PP ha acusat al PSOE de fer “un codi penal a mida dels sediciosos”. Per la seva banda, el líder del PSC, Salvador Illa, fa una lectora molt diferent i ha assegurat aquest matí que la reforma de la sedició no despenalitza els fets del 2017.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Independence Process a novembre 11, 2022 | 16:25
    Independence Process novembre 11, 2022 | 16:25
    El que no té cap sentit és que el nostre país continuï encara sota sobirania espanyola. Aquests "progressistes" i sucursalistes de les confluències amb partits espanyolistes, també en tenen responsabilitat. Ells prefereixen que continuem sota la tirania i el franc albir espanyol... que disposar d'un eina tant important com ho és la independència per a poder decidir.
  2. Icona del comentari de: Ricard a novembre 11, 2022 | 16:35
    Ricard novembre 11, 2022 | 16:35
    Si a Colau li sembla tan bé la "reforma" que tingui els nassos de convocar un referendum d'autodeterminació de Catalunya. A que no té els daallonses?
  3. Icona del comentari de: Mala peça a novembre 11, 2022 | 18:47
    Mala peça novembre 11, 2022 | 18:47
    El que tindria sentit és que tu deixessis la política. Com també tindria sentit que deixessis de dir bajanades
  4. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a novembre 11, 2022 | 19:55
    Tripartit no, gràcies novembre 11, 2022 | 19:55
    La Colau xerra per no callar i aplaudeix amb les orelles tot el que fan a Madrid. Podria explicar perquè ha marginat Arrels i ha encarregat a dues associacions madrilenyes la cura dels sense sostre a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa