Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau celebra la llei d’habitatge estatal per “posar fi a l’especulació”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha irromput en el debat sobre la llei d’habitatge que ha anunciat el govern espanyol per reivindicar que “per fi” s’ha fet el pas “regular els lloguers”. Per la màxima representant de Barcelona en Comú, “regular els lloguers significa posar fi a l’especulació que està amenaçant la vida, sobretot, en les grans ciutats”.

Ho ha expressat en un missatge a Instagram, amb un vídeo en què també s’ha assenyalat les dificultats històriques que han retardat la implantació d’una mesura d’aquest tarannà. Per fer-ho, ha assenyalat un “bipartidisme” de PP i PSOE que protagonitzava una relació “d’excessiva proximitat amb els poders fàctics amb grans interessos econòmics”, entre els quals ha inclòs el sector de les elèctriques o els fons immobiliaris. En aquest mateix sentit, de fet, ha esmentat particularment a l’exalcalde socialista Joan Clos com a “exemple molt il·lustratiu”. “És a dia d’avui president de l’associació d’immobiliaris d’Espanya, que està een contra de la regulació dels lloguers”, ha etzibat.

El missatge principal de l’alcaldessa, però, s’ha centrat a elevar l’acord anunciat aquest matí pel govern de coalició espanyol. El contingut inicial d’aquest pacte inclou forçar els grans propietaris amb forma de persona jurídica —empreses i fundacions amb 11 habitatges o més— a baixar els preus fins a un índex de referència estatal, en zones urbanes tensionades. A més, se’ls retiraran els beneficis fiscals. Els particulars i els petits tenidors, per contra, hauran de congelar els preus en les xifres actuals. Si accedeixen a baixar el preu del lloguer, però, rebran incentius fiscals especialment atractius.

Per tot plegat, Colau pronostica que vindran temps convulsos. “Diran que va contra l’economia, que va contra la propietat privada. Tot això és fals, el que es fa és beneficiar l’economia de la majoria social”, ha apuntat la líder del govern municipal. Tot seguit, però, ha refermat que els qui sí que hauran “d’assumir responsabilitats” són els fons voltors que han basat el seu model de negoci en l’especulació.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Lionel Mandrake a octubre 05, 2021 | 19:59
  Lionel Mandrake octubre 05, 2021 | 19:59
  L'espanyolista Colau sempre prefereix haver d'esperar a que Madrid faci efectiva qualsevol llei, quan sap que al nostre país quasi sempre s'avancen, però, sempre topen amb la dependència, la tutela d'Espanya i el tribunal constitucional espanyol... Ella ho sap però sempre prefereix Espanya.
  • Icona del comentari de: Albert Berrio a octubre 06, 2021 | 08:04
   Albert Berrio octubre 06, 2021 | 08:04
   Només cal veure quina mascareta duu s la foto: una bandera espanyola. Republicana però espanyola.
 2. Icona del comentari de: Democràcia a octubre 05, 2021 | 20:02
  Democràcia octubre 05, 2021 | 20:02
  Mol bona la de l'ex-batlle botifler Clos com a president d'una associació d'especuladors d'Espanya. Clos "defensor" d'un lobby de grans tenidors i acumuladors d'habitatges i locals comercials ! Quina barra !
 3. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a octubre 05, 2021 | 21:49
  Tripartit no, gràcies octubre 05, 2021 | 21:49
  Nosaltres celebrarem el dia que la Colau foti el camp a Madrid per sempre més. I, si s'emporta tots els endollats i amics subvencionats, farem festa grossa
 4. Icona del comentari de: Amb els comuns no podem a octubre 05, 2021 | 22:38
  Amb els comuns no podem octubre 05, 2021 | 22:38
  Com sempre la frau kolau, donant les culpes a tercers, però mai mai mai, es farà responsable de les seves irresponsabilitats, i això que en son moltes. Deu ser que forma part d'acceptar els vots gratuïts del manuel vals
 5. Icona del comentari de: Teix a octubre 06, 2021 | 06:59
  Teix octubre 06, 2021 | 06:59
  Un cop llegit el que diu la sra. Colau, penso i dic que l’antiga capitana dels scrachers no s’ha llegit el projecte estatal de la llei de lloguers. Potser ni sap que en tenim una, a Catalunnya –ja fa un, que pel que em temo se-.n’anirà a les escombraries

Nou comentari

Comparteix