L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha valorat com una “bona notícia i un bon acord” el pacte conjunt de pressupostos tant a la ciutat de Barcelona com al Parlament de Catalunya, després de l’entesa dels comuns amb ERC aquest dilluns al matí. “S’ha fet públic un acord important perquè hi hagi pressupostos a Catalunya i s’ha anunciat el suport d’ERC als pressupostos de la ciutat de Barcelona”, ha explicat Colau. De totes maneres, l’alcaldessa no ho ha donat tot per fet. “Avui comença un camí, que no acaba, perquè el que avui s’ha acordat és donar tràmit als pressupostos”, ha dit.

Colau considera que Ernest Maragall, líder d’ERC a Barcelona, es va precipitar dimecres passat a l’hora de votar en contra de la tramitació inicial dels comptes de Colau i Jaume Collboni, primer tinent d’alcaldia. Ho ha dit en una roda de premsa a preguntes dels periodistes. Qui va salvar els números va ser el grup d’Eva Parera, Barcelona pel Canvi. Una Parera que, al mateix temps, és diputada pel PP al Parlament, que a nivell municipal va dir ‘no’ als comptes. El ‘sí’ de la diputada popular va desencadenar la fúria dins del grup municipal que encapçala Josep Bou.

Malgrat el suport inicial de Barcelona pel Canvi, Colau ha defensat un cop més que el seu soci prioritari continua sent ERC. “Els dos anteriors pressupostos els hem aprovat amb ERC i han funcionat bé”, ha dit. En aquest sentit, ha demanat col·laboració als republicans per millorar els comptes i aprovar-los abans que acabi l’any.

“Les administracions públiques i els que estem governant hem de fer el màxim esforç per aprovar pressupostos”, ha afirmat Colau, que ha volgut assenyalar el context de crisi generat per la Covid-19, així com l’oportunitat dels fons europeus com factors claus a l’hora de tramitar els comptes. “Estem fent el que espera la gent de nosaltres: que fem política útil i fugim de la picabaralla”, ha afegit. Si no s’aproven els comptes, ha remarcat, “significaria que la ciutat perdria 400 milions d’euros”.

Collboni recela d’ERC

L’alcaldessa ha volgut destacar la imatge de Barcelona, assegurant que és la ciutat líder en inversió social. També ha lloat la “transformació urbana” que està duent a terme l’executiu municipal. L’entusiasme de Colau contrasta amb el del seu número dos, Collboni, líder dels socialistes a l’Ajuntament, que ha assegurat que “no hi ha cap acord de pressupostos” a l’Ajuntament de Barcelona. “Els acords de pressupost de l’Ajuntament de Barcelona es faran dins de l’Ajuntament de Barcelona”, ha afegit. Collboni ha recordat que la tramitació inicial dels comptes es va aconseguir gràcies a Barcelona pel Canvi, en una clara al·lusió als comuns, que volen evitar dependre de Parera, mentre Collboni recela dels republicans.

“És hora de deixar el temps del bloqueig i inaugurar aquesta nova etapa de majories pel diàleg”, ha afirmat Colau. “La ciutadania està molt cansada de patir, del soroll, del bloqueig, de les tensions i de les baralles; el que ens demana és que busquem grans consensos, que dialoguem entre diversos i que posem la ciutat i el país per damunt dels interessos partidistes”, ha demanat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a novembre 22, 2021 | 22:52
    Tripartit no, gràcies novembre 22, 2021 | 22:52
    La banda del tripartit: Comuna Pudenta, PSOE-sc & ERC al servei de Borbònia
  2. Icona del comentari de: ton c. a novembre 23, 2021 | 07:29
    ton c. novembre 23, 2021 | 07:29
    i ara el saben aquell que diu, feu fàstic politics de fireta, tots.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa