Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau carrega contra un pacte PSOE-Cs i Valls li diu sectària
  • CA

Els comuns inicien la precampanya de les eleccions al Congrés del proper 10 de novembre posant el focus en el PSOE i Cs. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha piulat el vídeo electoral del seu partit advertint que Albert Rivera (Cs) podria pactar amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez (PSOE) per desencallar la investidura, després de frustrar-se el pacte amb Podemos. Per això els comuns recordaran en campanya els crits de “Amb Rivera no!” de la militància socialista el 28A i demanaran a Sánchez que els esculli a ells, amb el lema Con Rivera no. Amb nosaltres sí.

Ni un quart d’hora després Manuel Valls replicava el tuit d’Ada Colau amb una única acusació: “Sectarisme”. El regidor que va donar l’alcaldia a la líder dels comuns i que als pocs dies trencava peres amb Ciutadans, no veu gens bé que ara els comuns també es contraposin al partit de Rivera. Valls, que ara encapçala un grup municipal de només dos regidors, segueix criticant obertament a Ciutadans, amb qui s’havia presentat a les eleccions municipals. En una entrevista a Crònica Global aquest dissabte assegurava que anunciarà el seu vot a les eleccions espanyoles i que no serà per a Ciutadans. 

Així, comuns, socialistes i Manuel Valls es barallaran en l’esfera política espanyola malgrat que a Barcelona l’escenari sigui ben diferent. Els qui fa tres mesos i mig protagonitzaven la investidura d’Ada Colau com a alcaldessa per evitar una alcaldia independentista després de la victòria electoral d’Ernest Maragall (ERC) s’abstenen d’airejar les seves discrepàncies a la ciutat. A la mateixa entrevista, Valls ha assegurat que ja ha parlat amb Ada Colau i Jaume Collboni per “ajudar tant com pugui” el govern municipal per aprovar els pressupostos. No obstant, des de la sortida de Celestino Corbacho cap al grup de Cs, Valls ja no té la clau de la majoria i Ciutadans per ara no s’ha mostrat gens en sintonia amb la proposta de comptes municipals.

L’exregidor Asens critica la “gran transformació” de Pedro Sánchez

L’extinent d’alcaldia de Colau i ara portaveu d’En Comú Podem, Jaume Asens, ha presentat aquest dissabte el lema i ha explicat que l’han escollit perquè han vist una “gran transformació” del líder del PSOE, Pedro Sánchez, que ha passat de “parlar de plurinacionalitat” a “no tancar la porta a un pacte amb Cs” i “agitar el relat del 155”. Asens ha argumentat que Sánchez va convocar eleccions anticipades per aixecar el veto de Cs i que “si Rivera avui no és vicepresident és perquè no vol” el líder dels taronges.

Asens ha defensat que un govern progressista pot fer polítiques que beneficiarien Barcelona, com “regular el preu del lloguer, derogar la reforma laboral o salvar el planeta”. A banda, ha tret ferro a la candidatura a Barcelona de l’exlíder de Podem Íñigo Errejón –amb la marca Més País–: “Creiem que és un error intentar presentar un projecte a Catalunya o a Barcelona per aconseguir vots per Madrid sense tenir un projecte per Barcelona o per Catalunya”, ha dit. Ha assegurat que per això als comuns catalans no els preocupa “gaire” que la iniciativa els pugui restar vots i l’ha titllada de “projecte madrileny” i “operació de paracaigudisme” amb “moltes dificultats” a Catalunya.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: raymund a octubre 05, 2019 | 17:01
    raymund octubre 05, 2019 | 17:01
    Colau, ara te n'adones amb qui t'has posat al llit -per afany de poder- ? Una mica tard, no ?
  2. Icona del comentari de: Pero si ella va acceptar els vots de Valls! a octubre 06, 2019 | 13:35
    Pero si ella va acceptar els vots de Valls! octubre 06, 2019 | 13:35
    tot es mentida.
  3. Icona del comentari de: Comuns,la crosta de PPSoE. a octubre 06, 2019 | 17:19
    Comuns,la crosta de PPSoE. octubre 06, 2019 | 17:19
    Colau's farsantes. Todo por la pasta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa