Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Buch replica a Colau culpant als serveis socials del desnonament del Raval
  • CA

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el conseller d’Interior, Miquel Buch, se les han tingut novament per Twitter arran dels agitats desnonaments d’aquest dijous al matí al Poble-sec i al Raval, on els Mossos d’Esquadra han carregat contra activistes que s’oposaven a que perdés el pis una veïna amb dos fills petits. La líder dels comuns ha interpel·lat al conseller al migdia i ha criticat els dispositius policials “desproporcionats”. Unes hores després Buch li ha contestat amb duresa i ha culpat als serveis socials del municipi de no haver sabut donar una sortida habitacional a temps a l’afectada.

“Preguntem-nos per què des de serveis socials de l’Ajuntament no s’ha donat una solució a aquesta família vulnerable abans d’arribar al desnonament”, li ha retret en una piulada. Buch ha defensat també que els Mossos han assistit al desnonament per ordre dels tribunals i per garantir la seguretat de la comitiva judicial.

La líder de l’executiu municipal havia acusat el conseller de “prioritzar” operatius “desproporcionats” per desnonar “famílies vulnerables” i oblidar les tasques policials en altres aspectes de la seguretat a Barcelona. A més, ha enviat un missatge al Govern perquè intercedeixi en casos com el de la Tamara, que viu al carrer Sant Bartomeu número 6 i que avui ha de ser desnonada. “Mare amb 2 criatures!”, ha exclamat en la piulada inicial. 

Marc Serra insta Buch a fer “la seva feina”

El regidor de Drets Civils i Participació, Marc Serra, s’ha sumat a les crítiques al conseller. Serra ha instat Buch a través de Twitter a fer “la seva feina”. Ho ha fet després de recordar al conseller que el dispositiu de 1-O de la Policia Nacional va estar motivat per una ordre judicial. També li ha retret que es rentés les mans pel que fa a l’operatiu dels Mossos als desnonaments d’ahir. 

“Tant en un cas com en l’altre el responsable de vetllar perquè la intervenció es faci amb proporcionalitat, congruència i oportunitat és el respectiu govern”, ha dit Serra.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: d'on no n'hi ha no en raja a octubre 10, 2019 | 15:16
    d'on no n'hi ha no en raja octubre 10, 2019 | 15:16
    ui si la vaga kolau, la irresponsable kolau, la okupa kolau. I tu que has fet kolau, acceptar el vots del val, va dona va, que vas quedar desacreditada un cop els vas acceptar. Calla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa