Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau recrimina a Almeida el seu paper davant les agressions homòfobes
  • CA

L’alcaldessa de la ciutat de Barcelona, Ada Colau, s’ha dirigit directament al govern municipal de Madrid —format per PP i C’s— per recriminar-li que no estigui implicant-se prou davant les agressions en delictes d’odi. En aquesta línia, la batllessa ha reclamat a l’ajuntament madrileny que es “personi” en casos com el del jove que va denunciar haver estat apallissat recentment a la capital estatal, i que va acabar amb la paraula “maricón” gravada al gluti amb una arma blanca.

El missatge de Colau, de retruc, posa en evidència la situació assimètrica del dos consistoris pel que fa al suport institucional al col·lectiu LGTBI. A més de tenir un centre municipal dedicat exclusivament als drets d’aquestes persones, Barcelona s’ha implicat com a part activa judicial en diversos casos d’agressions homòfobes. El més recent, fa dos dies, pel cas d’una pallissa a la platja del Somorrostro, avançada per aquest diari.

Conscient d’aquest marge comparatiu, Colau ha inicidit en la necessitat que l’Ajuntament de Madrid es personi en aquests casos perquè no hi hagi “ambigüetat” ni es “banalitzi” la gravetat de les agressions per motius d’identitat sexual. També s’ha plantejat la crida a prendre partit en aquestes situacions com un pas crucial perquè les víctimes “no se sentin soles”.

Així, el mateix dia que l’alcaldessa barcelonina assenyalava la manca de moviment en aquesta matèria per part del govern madrileny, l’alcalde José Luis Martínez-Almeida (PP) tornava a remarcar la seva posició intermèdia davant la pallissa a un noi de 20 anys quan entrava al portal de casa seva, al barri de Malasaña. D’una banda, ha emès una rotunda condemna als fets. D’altra banda, ha atribuït el rebombori pel cas a una suposada campanya dels partits d’esquerres per embrutar el nom de Madrid. I no s’ha quedat aquí. Tot seguit, el mateix alcalde madrileny que acaba de denunciar la “utilització electoral” d’aquests delictes s’ha referit a Barcelona. Citant dades del govern espanyol, Almeida ha apuntat que els casos d’homofòbia registrats a Madrid havien estat 40 l’any 2019, mentre que a la capital catalana el nombre s’elevava fins als 79. “I Barcelona té la meitat de població”, ha rematat, segons El País.

Des de les jornades Cities 2030, Colau ha expressat també la seva preocupació pel vincle que hi hauria “els últims anys” entre l’augment de casos masclistes i homòfobs registrats i la crescuda de l’extrema dreta. Tal com ha recollit l’agència Europa Press, l’alcaldessa ha refermat el seu rebuig a l’avenç dels discursos d’odi i la necessitat d’abordar aquesta problemàtica des de l’educació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa