L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha acusat aquest dilluns la presidenta de la comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, de “normalitzar” el feixisme. Ho ha fet en una entrevista a El Món a Rac1, on ha avisat que és “un perill” no només per Madrid, sinó “pel conjunt” de l’estat espanyol. “Aquesta dona representa el neofeixisme”, ha assegurat. Colau ha recordat que en altres països europeus, com per exemple Alemanya, seria “impensable” i que declaracions com les que fa Ayuso provocarien un “escàndol polític”.

En aquest sentit, ha lamentat que el marc regulador de l’estat espanyol no estigui “prou definit” i que amb la llei actual no es pugui “actuar”. “No es pot banalitzar el feixisme i ningú pot flirtejar amb ell sense ser reprovat”, ha opinat. Colau ha subratllat, doncs, que hi ha estats amb democràcies consolidades on tenen “molt clara” la línia vermella, un fet “que aquí no tenen”. “Ser demòcrata ha de voler dir ser antifeixista”, ha assenyalat, “i el que hem de fer tots és unir-nos”.

Per això, l’alcaldessa de la capital catalana ha valorat positivament que el fins ara vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, hagi fet un pas endavant per presentar-se com a candidat a les eleccions de la comunitat de Madrid. “Ho ha fet per remoure el taulell i animar el vot d’esquerres”, ha apuntat. Així creu que cal vestir un front “antifeixista” contra l’extrema dreta, que de forma “desacomplexada” vol governar amb “mentides” i “cops autoritaris”.

Comentaris

    Vaga i frau Març 16, 2021 | 15:10
    Kolau, quan un accepta els vots gratuïts del manuel vals, és tan O més feixista que ell. Kolau no tens ni has tingut mai credibilitat, i ets la menys indicada per donar lliçons

Nou comentari