Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Colau posarà 90 milions per climatitzar totes les escoles públiques
  • CA

Barcelona tindrà totes les escoles públiques climatitzades abans del 2027. Així ho ha promès aquest dimecres l’alcaldessa i candidata dels Comuns, Ada Colau, que ha precisat que aquestes actuacions requeriran una inversió de prop de 90 milions d’euros i pretenen evitar situacions com les viscudes en molts centres educatius durant la passada temporada estival, quan es van superar els 30 graus a les aules.

“La situació va ser inadmissible a les escoles. És inacceptable que qualsevol equipament tingui climatització, però els centres educatius no, com si els infants fossin ciutadans de segona”, ha assegurat Colau, que ha emplaçat la Generalitat a implicar-se en aquesta climatització, que hauria de ser una “prioritat” per a les autoritats. La líder de Barcelona En Comú ha criticat que el Govern doni per fet que es podrà arribar en deu anys a totes les escoles sense donar cap altra solució que els ventiladors de peu que es van col·locar d’urgència l’estiu passat. “Les escoles no poden esperar. La Generalitat hauria de liderar aquestes mesures, però si no ho fa, ho farem nosaltres”, ha remarcat.

En concret, aquestes actuacions de climatització afectaran les 161 escoles públiques de Primària de la ciutat i no inclouen la setantena d’instituts públics ni tampoc els 16 instituts-escola de la capital catalana, que són competència del Govern. Pel que fa a les escoles bressol, l’executiu precisa que els 105 centres municipals ja estan climatitzats.

Ada Colau en l'acte d'aquest dimecres als jardins del Doctor Pla i Armengol / A.R.
Ada Colau en l’acte d’aquest dimecres als jardins del Doctor Pla i Armengol / A.R.

Adequació d’habitatges per a gent gran i més espais d’ombra

L’anuncia d’aquesta inversió extraordinària per a les escoles de la ciutat s’ha fet des dels jardins del Doctor Pla i Armengol del districte d’Horta-Guinardó, un espai recuperat per a la ciutadania durant el mandat dels Comuns. Aquest ha estat l’escenari escollit per Colau per presentar el conegut com a pla Ombra, una bateria de mesures entre les quals s’inclou aquesta climatització dels centres educatius i que també preveu adequar tots els habitatges públics per a gent gran, que haurien de créixer en 500 pisos durant el pròxim mandat.

Aquest pla també contempla augmentar en 16 hectàrees els espais d’ombra a parcs, carrers i places dures i ampliar fins a 400 punts la xarxa de refugis climàtics, que actualment compta amb prop de 200 espais i equipaments.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa