Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El “coet Collboni” s’agafa a les sigles del PSC per convèncer els indecisos

La Marina de Prat Vermell és un dels barris amb la taxa d’atur més alta (9,5%). Només Trinitat Nova, Ciutat Meridiana, Vallbona i Trinitat Vella estan pitjor en aquest aspecte. Jaume Collboni, en el darrer diumenge de campanya, s’ha congregat amb gran part dels simpatitzants socialistes d’aquest barri. Ho ha fet just passada la frontera, a La Marina de Port, des d’on ha insistit que vol uns districtes forts i empoderats. Acompanyat, un cop més, d’un desfermat Jordi Hereu, de la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i la número 10 de la candidatura, Raquel Gil, el socialista ha tret pit de les seves polítiques i de les sigles del PSC.

Collboni ha passat a l’acció i s’ha erigit de nou en el canvi a Colau, aquest cop amb un to més elevat i papereta del PSC en mà. “Darrere de la papereta no hi ha una cara i hi ha centenars de milers de cares”, ha dit recollint el guant que li feia arribar minuts abans Jordi Hereu. “Posar una cara indica la poca consistència que hi ha darrere d’aquell moviment polític, ni Pasqual Maragall ho hagués acceptat”, assegurava l’exalcalde, que ha recalcat “el puny i la rosa” que hi apareix en el vot socialista, que és, diu, “el que ens identifica a tots”.

Més de 400 persones, segons l'organització, s'han reunit a la Marina de Port | PSC
Més de 400 persones, segons l’organització, s’han reunit a la Marina de Port | PSC

Hereu, que gaudeix aquesta campanya d’una segona joventut política, ha titllat els Comuns d'”esquerra populista” i ha criticat la fotografia que es van fer Colau i Trias pocs dies abans de començar la campanya. “Ens voldran despistar amb pactes amunt i avall, però en Jaume ja ha trencat un pacte”, ha comentat referint-se a aquella fotografia que pretenia, segons els socialistes, arraconar-los de la lluita a l’alcaldia. L’exalcalde també ha demanat el vot per Collboni, assegurant que “no s’està de teories abstractes de gent que en el fons viu massa bé”. Nou dard a Colau.

Fan de les metàfores, l’exlíder del PSC barceloní ha fet esment a la seva nova feina –president de Barcelona Plataforma Empresarial i IdenCity– per comparar Collboni amb un coet. “Quan el coet Collboni tiri amb força i guanyi, hi haurà un militant que estarà vivint la nit políticament més feliç de la història d’aquesta ciutat”, ha rematat el discurs, més crític amb Colau, a qui ha definit com a “quasi peronista”, que amb Trias. Hereu, per cert, també s’ha excusat amb Collboni per no estar present a la seu socialista el dia de l’escrutini, però ha deixat clar que estarà com a interventor en el seu col·legi electoral.

Ampliació de l’L2 del Metro

Collboni ha seguit l’estratègia dels últims dies, deixant les crítiques més dures pels seus teloners i situant-se com el garant del diàleg i de la “política útil”. A la Marina de Port ha posat èmfasi en l’ampliació de l’L2 del Metro, la qual considera que ha d’arribar a La Marina. En aquest sentit, ha retret a Junts i ERC que hagin paralitzat aquest projecte que, segons els càlculs socialistes, acolliria 57.100 persones en dia feiner.

Més enllà del metro, el candidat ha proposat una “alternativa a la ronda Litoral”. En aquest sentit, la proposta de Collboni és crear l’H20, un autobús que hauria d’unir 28 quilòmetres del litoral barceloní i donaria servei a 12.000 persones. “Menys ‘bla bla bla’ i més fer”, ha dit el cap de llista tot situant aquesta iniciativa com a exemple que els socialistes, “davant d’un repte”, tenen “sempre” una proposta.

Batet critica la Generalitat per les polítiques d’habitatge

D’altra banda, la presidenta del Congrés, Meritell Batet, amb un to més reposat que Hereu, ha criticat més a la Generalitat de Catalunya que als altres candidats barcelonins. Amb prou feines ha retret a Trias que digués, en una entrevista precampanya, que tenia el suport de Puigdemont “per fer el que vulgui”. “Algú que necessita el permís de Puigdemont no cal que ens afegeixi res més”, ha conclòs. Sobre Colau, li ha criticat que porta “molts anys governant Barcelona” i que només ha “generat frustració”.

Batet ha alçat la veu per intentar despullar la Generalitat de Catalunya, a qui ha reprovat que hagi estat el govern espanyol qui ha impulsat la Llei d’Habitatge. És “impensable”, ha dit, que l’administració catalana “no hagi fet res” en el tema d’habitatge “tenint en compte que és qui té les competències”. Batet ha obviat, en el seu discurs, que el constitucional va anul·lar la regulació dels lloguers impulsada per la Generalitat al·legant que no tenia competències per fer-la. La presidenta del Congrés també ha assegurat que “a tots els municipis on vaig em diuen que necessitem més escoles i més recursos” i els ha acabat etzibant que “volen competències, però no són capaços d’exercir-les”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: uno que vive en Tabarnia a maig 21, 2023 | 15:56
    uno que vive en Tabarnia maig 21, 2023 | 15:56
    aquest noiet ja esta acostumat a la sumissio, era el que feia fins ara al ajuntament, el que te de poder el cobrar sebse traballar
  2. Icona del comentari de: Català a maig 21, 2023 | 18:10
    Català maig 21, 2023 | 18:10
    Esperem que el coet sigui com el del Apolo XIII.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa