Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ciutadans fa equilibris per justificar l’absència de Guilarte en el procés contra Colau

El grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona ha intentat aclarir aquest dimecres perquè la líder de la formació, Luz Guilarte, no es va personar en el Tribunal de Comptes després de denunciar a l’alcaldessa, Ada Colau, per possibles incompliments legals en la contractació pública. Segons han declarat fonts del grup municipal a Europa Press, l’absència de Guilarte s’emmarcava en la intenció de “col·laborar” amb el tribunal. La clau de tot plegat, però, és que la líder del partit taronja va entendre que el tribunal és qui té la competència d’investigar presumptes accions irregulars en matèria de contractació i que, per tant, ja “es podia iniciar una actuació d’ofici del propi tribunal amb la informació” que van presentar.

Després que el Tribunal de Comptes hagi arxivat la denúncia, Cs ha manifestat el seu respecte davant qualsevol decisió adoptada pels tribunals i ha aclarit que l’òrgan “no ha entrat en el fons de l’assumpte i, per tant, aquest no ha estat desestimat, sinó arxivat”.

Encara així, Cs ha reiterat “la falta de transparència del Govern municipal, tant en la contractació pública, l’atorgament de subvencions, com en el dret a l’accés a la informació per part dels grups de l’oposició”. “Davant aquesta vulneració de drets, Cs continuarà exigint la màxima transparència de les institucions en defensa dels interessos de tots els barcelonins“, i ha manifestat la seva preocupació pels processos judicials oberts que afecten directament tant a la gestió del govern municipal com a diversos dels seus membres.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mala peça a abril 29, 2021 | 14:11
    mala peça abril 29, 2021 | 14:11
    és el que passa quan una és una inútil, una incompetent i sobretot una fasc'sta de ciudadanos, que com no no tenen ni ofici ni benfici, hi ho saps molt bé Luz Guilarte, que ni llum ni osties. ara això si, segur que si enlloc de la frau kolau, haguessin estat els independentistes, otro gallo cantaria, i hauries fet l'impossible, perquè això que t'ha passat, no t'hagués passat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa