Centenars de persones denuncien una “operació d’Estat” contra Catalunya

Protesta davant la Catedral contra les detencions i escorcolls de la Guàrdia Civil

Centenars de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre l’operació policial Volhov contra empresaris independentistes. En un manifest de rebuig contra la repressió, les entitats convocants, entitats i partits independentistes, han afirmat que les detencions formen part d’una “autèntica operació d’Estat”.

L’actriu Carme Sansa ha llegit el text davant dels concentrats a la plaça de la Catedral, on s’ha intentat guardar les distàncies com marquen els protocols de la Covid-19. El manifest reclama la llibertat pels detinguts i defensa la independència per “marxar de l’estat espanyol”.

Durant la manifestació s’han escoltat crits d’independència i s’ha acabat entonant Els Segadors. La protesta ha durat deu minuts i malgrat la presència de representants d’entitats i polítics, només ha parlat Sansa per llegir el manifest. Entre els assistents, s’hi ha vist els diputats al Parlament Carles Riera (CUP), Francesc de Dalmases (JxCat), Assumpció Laïlla i José Rodríguez (ERC), així com la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

L’acte s’ha reproduït a diverses poblacions catalanes com les capitals de comarca i en tots ells s’ha llegit el mateix manifest. L’acte ha durat pocs minuts i després s’ha donat per acabat per part dels organitzadors. A les 20 hores hi ha una altra concentració prevista a la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessers de Gràcia.

Més informació

Nou comentari