Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Centenars de persones denuncien una “operació d’Estat” contra Catalunya
  • CA

Centenars de persones s’han manifestat aquest dimecres al vespre l’operació policial Volhov contra empresaris independentistes. En un manifest de rebuig contra la repressió, les entitats convocants, entitats i partits independentistes, han afirmat que les detencions formen part d’una “autèntica operació d’Estat”.

L’actriu Carme Sansa ha llegit el text davant dels concentrats a la plaça de la Catedral, on s’ha intentat guardar les distàncies com marquen els protocols de la Covid-19. El manifest reclama la llibertat pels detinguts i defensa la independència per “marxar de l’estat espanyol”.

Durant la manifestació s’han escoltat crits d’independència i s’ha acabat entonant Els Segadors. La protesta ha durat deu minuts i malgrat la presència de representants d’entitats i polítics, només ha parlat Sansa per llegir el manifest. Entre els assistents, s’hi ha vist els diputats al Parlament Carles Riera (CUP), Francesc de Dalmases (JxCat), Assumpció Laïlla i José Rodríguez (ERC), així com la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie.

L’acte s’ha reproduït a diverses poblacions catalanes com les capitals de comarca i en tots ells s’ha llegit el mateix manifest. L’acte ha durat pocs minuts i després s’ha donat per acabat per part dels organitzadors. A les 20 hores hi ha una altra concentració prevista a la caserna de la Guàrdia Civil a la Travessers de Gràcia.

Més notícies
González Cambray, al centre, en una imatge d'arxiu d'una roda de premsa / Europa Press
El president del Consorci d’Educació de Barcelona, entre els detinguts en l’operació ‘Volhov’
Notícia: El president del Consorci d’Educació de Barcelona, entre els detinguts en l’operació ‘Volhov’
Comparteix
La investigació afecta diversos empresaris i càrrecs independentistes, tot i que formalment se centra en presumptes desviaments de diner públic

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa