Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Celestino Corbacho, entre els firmants del manifest en defensa del rei emèrit
  • CA

El regidor de Cs Celestino Corbacho és l’únic electe del ple de Barcelona que ha firmat el manifest d’ex alts càrrecs espanyols en defensa del rei emèrit Joan Carles I, després de la seva fugida als Emirats Àrabs Units esquitxat per escàndols de corrupció. Corbacho forma part de la setantena de firmants en condició d’exministre de Treball, càrrec que va exercir al govern de Jose Luís Rodríguez Zapatero quan militava al PSOE. També és l’únic membre de Cs que signa el document.

El text lloa els anys de regnat del rei emèrit, dona suport a la continuïtat de la Corona espanyola pel seu “comportament neutral” i reivindica la presumpció d’innocència del monarca fugat. “Mai es podrà esborrar la tasca del rei Joan Carles en benefici de la democràcia i de la nació”, diu el text, que avisa que obviar-ho implica una “ingratitud social que res bo presagiaria de la societat espanyola”.

Precisament la setmana que ve l’Ajuntament de Barcelona celebrarà un ple monogràfic sobre els escàndols de la monarquia, en què es votarà retirar la medalla d’or de la ciutat a Joan Carles de Borbó i reprovar el president espanyol Pedro Sánchez per la complicitat de la Moncloa en la sortida del monarca. Cs ha sortit a l’atac per impedir que es celebri, buscant un veto tècnic del secretari municipal per “inconstitucionalitat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa