Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El candidat que desbancarà Colau a les eleccions, segons una enquesta
  • CA

Una nova enquesta publicada aquest dissabte pel diari Ara assenyala que Barcelona tindrà nou alcalde després de les pròximes eleccions municipals: Jaume Collboni. Segons l’enquesta, l’actual soci de govern de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, obtindria entre 7 i 11 regidors del total de 41 que hi ha a l’Ajuntament. Això vol dir que als comicis del pròxim 28 de maig aconseguiria el 19,8% dels vots, la qual cosa el faria quedar per davant de Colau i del candidat d’ERC i guanyador de les darreres eleccions, Ernest Maragall.

Per part seva, BComú, ERC i el candidat de Junts, Xavier Trias, guanyarien entre 8 i 9 regidors, un 16% de vots. Els resultats serien pitjors per al PP, que es quedaria amb entre 2 i 5 regidors (8%). Encara més dolents serien per a Cs, que guanyaria el 4,9% dels vota i, per tant, es quedaria fora de l’Ajuntament. La situació seria millor per a la CUP (7,6%), que tornaria a entrar al consistori, recuperant la representació que va perdre el 2019. També hi entraria Vox amb el 5,3% dels vots.

Trias, guanyador

Una altra enquesta de GAPS feta a petició de Junts i publicada el passat 21 de desembre va assenyalar que Barcelona tindria un altre candidat guanyador: Trias. Tal com va saber en el seu moment el programa El món a RAC1, Trias es faria amb entre 10 i 12 regidors i desbancaria Colau, que es quedaria amb entre 9 i 10 regidors. D’altra banda, el PSC i ERC aconseguirien entre 8 i 10.

Tal com va informar RAC1, l’enquesta es va fer a principis de setembre, quan encaria no se sabia que Trias seria el candidat de Junts. En aquell moment, però, els resultats li donaven un 22% dels vots, segons el sondeig. Trias se situaria bastant per davant de Colau, que obtindria el 14%, mentre Maragall i Collboni assolirien el 9%.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: santi arosa a gener 08, 2023 | 11:33
    santi arosa gener 08, 2023 | 11:33
    Collboni, un personatge gris, que a recolzat a Colau i ara es desdiu... no es de fiar.
    • Icona del comentari de: Ricard a gener 08, 2023 | 13:12
      Ricard gener 08, 2023 | 13:12
      Més castellanista encara que de poca confiança. Imagini quin personatge és.
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 08, 2023 | 12:09
    Ricard gener 08, 2023 | 12:09
    El normal és que Collboni, aliat a estones de Colau s'aliï amb Maragall, aliat a estones de Colau, i deixin a Colau fora. I si Collboni i Maragall no arriben a la majoria Colau faria d'escolanet. El que no és normal és que els escolanets actuals de Colau, Collboni i Maragall, guanyin les eleccions davant el desori existent a la ciutat, però el cos electoral barceloní és el que és. Ah, als escolanets sempre els queden la resta de partits de l'autarquia pancastellanista per completar la majoria. En tot cas el que queda clar és que davant de tots aquests escolanets i castellanistes del règim burocràtico-castellà només hi ha un candidat trencador, amb totes les reserves que es vulguin, que és el liberal català Trias.
    • Icona del comentari de: Sense idees a gener 08, 2023 | 16:33
      Sense idees gener 08, 2023 | 16:33
      No he llegit cap proposta innovadora de Trias, i més aviat és difícil diferenciar Junts del PSC. Totes les propostes van encaminades a congestionar Barcelona i a incrementar la contaminació.
      • Icona del comentari de: Ricard a gener 08, 2023 | 18:41
        Ricard gener 08, 2023 | 18:41
        Permeti'm recordar-li que l'evitació de la contaminació a Barcelona o a Faro és un mandat ineludible de la UE. Val per a tots. D'altra banda confiar en els agents privats, i no només en una ortodoxia pròpia basada exclusivament en la despesa pública, no és gaire bona idea. I així anem. Que Trias hagi de pactar amb ningú ho diran els números, i no pas ni vostè ni jo. El que sí tinc clar és que Trias no pactarà amb fonamentalistes de la despesa pública o racistes castellans, cosa que no tinc clar amb els demés candidats.
  3. Icona del comentari de: Tripartit no, gràcies a gener 08, 2023 | 20:15
    Tripartit no, gràcies gener 08, 2023 | 20:15
    No patiu, hi haurà tripartit a l'ajuntament com a la Generalitat sí o sí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa