Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
C’s denuncia a la UE que es llancés pintura groga contra la seu de la Comissió Europea a Barcelona
  • CA

Els set eurodiputats de Ciutadans (inclòs Javier Nart, que recentment ha dimitit de la direcció del partit per discrepàncies amb Albert Rivera) han enviat una carta a Jean-Claude Juncker, president de la Comissió Europea, i a David Sassoli, president del Parlament Europeu, en què denuncien un nou “atac” a la seu de la Comissió Europea a Barcelona. Els set eurodiputats adjunten a la carta un enllaç a una notícia del mitjà digital ‘Crónica Global’ on s’informa d’un suposat episodi de vessament de pintura groga a les oficines dies abans que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) denegués a Carles Puigdemont i Toni Comín poder accedir a la constitució del Parlament Europeu el 2 de juliol.

“És el segon atac que pateixen les oficines en els darrers mesos”, afirmen a la missiva, on es recorda el primer episodi que va tenir lloc el febrer passat. Mentre que en el segon cas els eurodiputats assenyalen “un grup de radicals no identificats”, en el primer afirmen que “dotzenes de manifestants pertanyents a l’associació proindependència ANC” van irrompre a l’edifici i el van “ocupar” durant diverses hores.

Els representants de Cs lamenten que aquestes agressions es produeixen també a “moltes de les seus” de partits polítics “arreu de Catalunya”, en forma de llançament de pintura o de deixalles, o de trencament de finestres, entre d’altres. Mostres, diuen, “que sorgeixen de la violència del totalitarisme i d’individus i organitzacions intolerants que promocionen el discurs de l’odi al país”.

També denuncien “insults i amenaces” a representants de partits polítics no independentistes i demanen a Juncker i Sassoli que “condemnin i rebutgin formalment els atacs”.

Més notícies
C’s demana un ple extraordinari sobre seguretat
Notícia: C’s demana un ple extraordinari sobre seguretat
Comparteix
La presidenta del grup a Barcelona, Luz Guilarte, ha demanat Colau que nomeni un regidor de seguretat
Asens, Iglesias, Valls i l’embolic de comparar Rivera amb un líder nazi
Notícia: Asens, Iglesias, Valls i l’embolic de comparar Rivera amb un líder nazi
Comparteix
Una entrevista de Pablo Iglesias al tercer tinent d'alcaldia acaba abonant que el candidat de Cs a Barcelona els qualifiqui de "bojos" i "irresponsables"

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa