El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha denunciat aquest dimarts que el consistori “exclou” el castellà de les seves comunicacions oficials. Bou condemna que l’Ajuntament fa publicitat del consell del barri Gòtic en català i en altres llengües estrangeres, com l’urdú, l’àrab o el bengalí, però no en espanyol.

Assegura que incompleix així el reglament lingüístic municipal. “Colau es va comprometre a rectificar aquests cartells el 2017, però manté la mateixa actitud de passotisme, fent desaparèixer el castellà per a satisfacció dels partits separatistes”, s’ha queixat el popular, que pregunta al PSC quina és la seva opinió sobre aquesta qüestió.

Rabassa demana que no “busqui conflictes”

El regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha contestat Bou per demanar-li que “no busqui conflictes”. Rabassa ha respost el regidor popular amb dades sobre les llengües parlades a Ciutat Vella. Les autoritats del districte, ha defensat Rabassa, “interpel·len” els veïns que parlen les llengües “minoritzades” amb més presència al districte. 

Rabassa adjunta una imatge al tuit de resposta en què s’especifica que el 50% de la població al Raval i el Gòtic són estrangers. 

Bou ha insistit després de la resposta de Rabassa defensant que no busca “conflicte”, sinó que els cartells estiguin en català i castellà. “Llengües oficials de l’Ajuntament de Barcelona!”, exclama el regidor del PP. 

Comentaris

    almogaver Novembre 12, 2019 | 16:37
    miri sr. Buey, s'ha de tenir molt mala llet i mala memoria , per no recordar-se que la única llengua maltractada a Catalunya des de fà segles es el català

Nou comentari