Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Benvinguda massiva al veí de Sants empresonat durant les protestes per Hasél
  • CA

El barri de Sants ha sortit aquest dissabte al carrer per donar la benvinguda a Carles Sánchez, el veí de Sants a qui una jutgessa va decidir tancar a la presó de manera preventiva per haver participat a les protestes en suport al raper Pablo Hasél. Aquest veí de Sants es va manifestar diumenge, en patins, com era habitual, i els Mossos el van acusar de moure diverses tanques municipals de plàstic per fer barricades. Això, segons la magistrada, era motiu suficient per empresonar-lo de manera preventiva mentre duressin les protestes. Ahir, però, la judicatura va accedir a deixar-lo en llibertat, però prohibint-li apropar-se a manifestacions que es facin als carrers de Barcelona. Aquest matí, en canvi, qui s’ha mobiltizat han estat les entitats i els veïns del seu barri per donar-li suport.

En un dels moments més emotius, la marxa ha vorejat la taverna familiar La Bauxa, on treballa el Carles des de fa anys i panys. L’home que va sortir ahir mateix de Brians1 els ha rebut amb els braços oberts, mentre els concentrats aplaudien. Segons els organitzadors de la protesta, “més de dues mil persones” han recorregut els carrers del barri fins arribar a aquell punt simbòlic, després d’haver sortit inicialment des de la plaça de Sants.

Durant la marxa, a més, s’ha reclamat l’absolució del Carles del procés pel qual està sent investigat i s’ha arribat a pintar a la calçada un missatge de benvinguda al veí. La portaveu del grup de suport, Elena Jaume, ha explicat que la marxa també és per mostrar que “cal seguir lluitant perquè encara queden represaliades a la presó i s’estan atacant drets bàsics”. “Necessitem més que mai enfortir aquest suport popular per no deixar passar mai més tanta repressió”, s’ha llegit al manifest final.

Darrere una pancarta on es podia llegir “prou repressió, llibertat represaliades, cuidem-nos, lluitem, sortim al carrer” centenars de familiars, amics, veïns i persones d’entitats del barri de Sants s’han manifestat durant el matí d’aquest dissabte.

Els manifestants han fet pintades reclamant la llibertat de les persones detingudes en les mobilitzacions i l’absolució del Carles. També han tirat petards i han aturat la circulació a l’Avinguda de Madrid durant mitja hora.

La portaveu, Elena Jaume, ha lamentat que la interlocutòria de la jutgessa impedeixi al veí assistir a manifestacions. “Seguirem lluitant perquè s’absolgui en Carles i s’alliberin tots els represaliats”, ha afegit. “S’ha pogut veure que això de que si ens toquen a una ens toquen a totes no és un eslògan, és una realitat”, ha reblat.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a febrer 27, 2021 | 17:24
    Manel febrer 27, 2021 | 17:24
    O sigui que un paio que provoca aldarulls i fa destrosses, és un herois. Estem.davant de.cafres tipus.CDR, ARRAN CUP i els mitjans.encara els riuen les gràcies...uff
  2. Icona del comentari de: Bot a febrer 27, 2021 | 18:55
    Bot febrer 27, 2021 | 18:55
    Pablo Hasél és fill de Ignacio Rivadulla, un del més rics de lleida, dissidència controlada i show de pallassos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa