Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Batlle justifica la retirada policial durant l’atac a la seu de l’Ajuntament per “l’elevat risc”
  • CA

El tinent d’alcaldia de seguretat, Albert Batlle (PSC), ha admès que va fer retirar els agents de la Guàrdia Urbana que custodiaven la seu de l’Ajuntament durant els aldarulls de fa dues setmanes, en què es va trencar i grafitejar la façana de vidre de la plaça Sant Miquel. Ha argumentat que va caldre enviar-los a l’interior de l’edifici per “l’elevat risc que suposava pels agents”. “Va ser una decisió tècnica i absolutament necessària”, ha respost a l’oposició, en una comissió extraordinària de seguretat sol·licitada per Cs i PP.

El Centre de Coordinació Conjunt (CECOR), que reuneix als comandaments de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, va decidir enviar la dotació que hi havia a la plaça a l’interior de l’edifici municipal. Batlle hi era present i va recolzar la decisió, ha explicat. A dins l’immoble quedaven protegits del llançament d’objectes i podien “evitar una intrusió a l’edifici”, que segons Batlle era “l’objectiu principal”. Aquest es va acomplir, sobretot perquè els manifestants no van fer cap intent d’entrar-hi. “No va ser possible exercir la vigilància exterior per l’elevat risc; les ordres donades són perfectament justificades”, ha insistit.

Foguera a la plaça Sant Miquel durant la protesta contra els desnonaments en estat d'alarma / A.L.
Foguera a la plaça Sant Miquel durant la protesta contra els desnonaments en estat d’alarma / A.L.

Ni Guàrdia Urbana ni Mossos d’Esquadra van carregar contra el grup de concentrats mentre es feien les pintades i es trencaven vidres, perquè segons el regidor les dimensions de la plaça i “la gran quantitat de persones” que hi havia feien “impossible” realitzar “cap intervenció”. Quan ja només hi quedaven “els manifestants més conflictius”, aleshores Mossos va dispersar-los pels carrerons de l’entorn, ha dit.

Atac a un cotxe patrulla a la protesta contra els desnonaments / A.L.
Atac a un cotxe patrulla a la protesta contra els desnonaments / A.L.

També ha assegurat que “l’anàlisi prèvia de la manifestació no preveia aldarulls” i encara menys a plaça Sant Miquel. La manifestació va començar davant la Catedral i va baixar cap a plaça Sant Jaume, per va dirigir-se després espontàniament cap a la plaça Sant Miquel. L’habitual és que posin rumb a Via Laietana o les Rambles: “No passa mai, era un escenari difícil de preveure”. Per evitar que es repeteixin els danys ocasionats, i pressionat per l’oposició, Batlle ha assegurat que ja “s’està revisant el pla de protecció dels edificis municipals”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa