Batlle anuncia que la policia augmentarà “la funció sancionadora” a partir d’avui mateix

El tinent d'alcaldia de Seguretat afirma que "la gent ja ha d'estar perfectament informada" del toc de queda

El tinent d’alcalde de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat aquest diumenge que els cossos policials augmentaran “la seva funció sancionadora” durant el toc de queda pel Covid-19. En una entrevista a TV3 recollida per Europa Press, Batlle ha negat que durant la primera nit del toc de queda els agents tinguin una funció més informativa que sancionadora perquè “la gent ja ha d’estar perfectament informada” i ningú pot al·legar que desconeix la situació. L’objectiu, ha destacat, és que la gent compleixi les mesures de contenció, i ha criticat: “No pot ser que nit rere nit calgui treure a centenars de persones dels espais públics”.

Aquest cap de setmana s’ha dispersat a més de 3.000 persones a Barcelona per incomplir les mesures sanitàries, i s’han gestionat unes 100 denúncies; Batlle ha advertit que “s’incrementaran aquesta nit si no es compleixen les restriccions.

Contradiccions des de la Generalitat

Tot i la predisposició de Batlle, en una roda de premsa posterior, els responsables de la policia catalana han suavitzat el to i han assegurat que aquesta nit és d’impàs. El conseller Miquel Sàmèr i el comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, han explicat que aquesta primera nit de toc de queda –un concepte que no han utilitzat i que han substituït per “confinament nocturn”– els dispositius policials tindran un caràcter “pedagògic i purament didàctic”. Sàmper ha assegurat que no vol ser una mesura “coercitiva” ni amb voluntat recaptatòria, tot i que un cop implementada es podrà sancionar les persones que l’incompleixin amb multes d’entre 600 i 3.000 euros. Ha assegurat que aquesta mesura ha esdevingut “indispensable i impossible de no fer” després que ja l’hagin adoptat altres països de l’entorn per combatre la pandèmia.

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha confirmat que en el primer dispositiu d’aquest diumenge, d’un miler d’agents, s’informarà els ciutadans de la nova mesura. També ha demanat “col·laboració” als catalans perquè sempre que hagin de sortir al carrer de nit duguin la documentació que acrediti que tenen una raó contemplada per les noves normes per “simplificar” la feina dels Mossos.

Nou comentari