La diputada Basha Changue serà la candidata de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona el 28-M, confirmen al TOT Barcelona fonts d’aquesta formació. Changue serà la candidata dels anticapitalistes en unes eleccions en què l’actual alcaldessa Ada Colau es planteja mantenir l’alcaldia arribant a acords “amplis” amb altres formacions d’esquerres. Changue, que s’ha presentat pel nucli de Nou Barris, és diputada al Parlament de Catalunya des d’aquesta legislatura.

La CUP Barcelona va aprovar el 4 d’octubre del 2021 concórrer a les eleccions municipals de 2023 “amb una candidatura àmplia i de caràcter rupturista”, i va constituir una comissió per a la conformació de la candidatura per a redactar una proposada base per a la candidatura i redactar la documentació per a la conformació de la candidatura. Tota aquesta documentació es va debatre i va aprovar el 28 de maig de 2022, i l’1 de juny la Gestora de la CUP Barcelona va instar els nuclis i organitzacions de l’Espai Polític de Decisió de la Candidatura a suggerir “persones per ocupar els 10 primers llocs de la llista electoral”. En aquest sentit, dels que es van presentar se’n van triar 10.

Els altres candidats de la CUP

Els candidats a l’alcaldia de Barcelona entre els quals la CUP ha escollit hi havia, a més de Changue, Clara Camps, Dani Celma, Thaïs Cloquell, Joan Sebastià Colomer, Joaquim Delgado, Jordi Estivill, Eva Fernández, Marta Gilabert, Santi Gonzalez, Jordi Gutiérrez, Adriana Llena, Albert Martín, Marga Olalla, i Alfons Romero.

Els cupaires tenen com a repte recuperar la seva presència al consistori després que els resultats de les darreres eleccions, el 2019, no els permetessin entrar. En aquells comicis la candidata de la CUP va ser Anna Saliente, que havia agafat el relleu a María José Lecha. El 28-M es plantegen acabar amb aquesta situació que les ha deixat fora del principal ajuntament del país.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Que trist a setembre 19, 2022 | 17:13
    Que trist setembre 19, 2022 | 17:13
    La Gestora de la Cup tria les candidatures. Per això vaig deixar la CUP. Dins d'espanya, tots els partits acaben esdevenint organitzacións antidemocràtiques.
  2. Icona del comentari de: A la paperera a setembre 19, 2022 | 21:28
    A la paperera setembre 19, 2022 | 21:28
    Si la colau es nefasta imagineu-vos aquesta tropa, que no han demostrat una altre cosa que ser uns traïdors i uns covards, començant per la suïsa de l'Anna Gabriel. Marxeu per on heu vingut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa