Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les bases de Junts voten que Trias consulti els possibles pactes

El candidat de Junts a les eleccions municipals, Xavier Trias, haurà de consultar a les bases de Junts els possibles pactes que vulgui fer després de les eleccions. Així s’ha aprovat a l’assemblea extraordinària que ha celebrat aquest dijous la Federació de Barcelona de Junts, que, de fet, estava convocada per presentar el programa electoral i s’ha aprofitat per incloure la proposta de votació provinent de Les Corts. El 84% dels afiliats assistents han votat a favor d’aquesta consulta en cas que Xavier Trias hagi de participar d pactes.

La proposta que ha tirat endavant compta amb dos punts. Un d’ells estableix que, en cas que sigui necessari pactar després de les eleccions, s’hauria de fer de manera prioritària amb altres forces independentistes. Això no vol dir que els impulsors de la proposta podrien vetar altres acords, com per exemple, entre Trias i el candidat del PSC, Jaume Collboni. El que sí que exigeix aquest punt, però, és que abans de res s’han d’intentar efectuar les aliances independentistes. El segon punt estableix que s’ha de consultar a la militància de Barcelona qualsevol acord postelectoral.

Pactes no independentistes

Pel que fa als pactes, la número 6 de la llista de Trias, Jorana Ortega, en va parlar fa unes setmanes al programa de la periodista Gemma Nierga, Cafè d’Idees. Tot i que va dir que la voluntat del partit era governar en solitari, va reconèixer que veia “oportunitats” de pactar amb el PSC, qui semblava que trauria “un resultat més ampli”. “Crec que en política no s’han de fer escarafalls ni s’han de fer lletjos a ningú. Al contrari. Per a mi prima el projecte, i a partir d’aquí hi ha unes línies vermelles que mai has de passar. Però si hi ha voluntat d’acord i de projecte, s’ha de saber llegir i escoltar”, va assenyalar.

D’altra banda, va parlar, amb menys convenciment, del candidat del PP, Daniel Sirera. Concretament, quan Nierga li va preguntar si “descartava” un pacte amb Sirera, va respondre que no descartava “mai res en política, mai”. “Li diria que un pacte antinatural no es farà mai, però jo no he vist el programa polític de Sirera, ni crec que el PP tregui un resultat exultant que el situï com a segona força política”, va reconèixer.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Els upper diagonal a maig 05, 2023 | 22:11
    Els upper diagonal maig 05, 2023 | 22:11
    És ben trist el panorama i la gent que ha triat en Trias. Són d'un espanyolisme que els porta a parlar en castellà al Círculo dels cavalls.
  2. Icona del comentari de: Un que passava per aquí a maig 06, 2023 | 08:05
    Un que passava per aquí maig 06, 2023 | 08:05
    Ja, ja, ja. Els de Junts perdent el cul per pactar amb qui sigui, perquè l'objectiu és tocar poder. Que en sou de lluços, els que encara els escolteu!
  3. Icona del comentari de: Continua el frau convergent a maig 06, 2023 | 11:11
    Continua el frau convergent maig 06, 2023 | 11:11
    Els convergents volen una sociovergència sense que es noti. Semblen espanyols i es pensen que els demés són tontos. Pendran mal...
  4. Icona del comentari de: Trist paper a maig 06, 2023 | 11:27
    Trist paper maig 06, 2023 | 11:27
    El candidat de l'ajuntament de Barcelona està supeditat a les bases del partit? Trias sembla un ninot supeditat a unes "bases" del partit, i als poders fàctics de la dreta de sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa