Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El barri de Barcelona més fidel al PSC
  • CA

Jaume Collboni es veu guanyador i així ho deixa clar en cada acte. El candidat del PSC repeteix com a candidat per tercer cop consecutiu, després de dos intents fallits en què va quedar força lluny de les perspectives socialistes. Però aquest any la situació és diferent. El socialista ha eixamplat el seu discurs per atrapar un votant més moderat i les enquestes el són favorables. És més, l’equip socialista ja parla d’aconseguir una “victòria àmplia” que desfaci l’empat tècnic que pronostiquen pràcticament tots els sondejos.

La situació d’aquest any és infinitament diferent de les anteriors eleccions, quan el PSC mai va tenir opcions reals de lluitar l’alcaldia. De fet, el 2015 va tocar fons amb només 4 regidors, els pitjors resultats de la història a la capital catalana. Un cop passada la crisi dels partits tradicionals, arraconats en aquell moment pels Comuns i Cs, el PSC va duplicar resultats l’any 2019, aconseguint la força suficient per entrar al govern municipal.

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, en una imatge recent. / ACN
Collboni busca reeditar els bons resultats del PSC en els barris perifèrics de Barcelona | ACN

Ciutat Meridiana, fidel tot i la crisi de 2015

Els resultats de 2019 van coronar el PSC molt especialment en un barri de Barcelona. Quatre de cada deu veïns de Ciutat Meridiana que van votar van confiar en el projecte de Jaume Collboni. Els Comuns, amb la meitat dels vots que el PSC, van ser la segona força molt votada, encara per sobre de Cs i ERC, tercera i quarta força respectivament. És, amb diferència, el barri més incondicional al PSC. No només pels bons resultats de 2019, sinó perquè la llista socialista s’hi ha imposat pràcticament sempre. Només el 2015, amb una Ada Colau desconeguda a l’alça, van sucumbir als Comuns en aquest barri.

En anteriors eleccions, la victòria socialista a Ciutat Meridiana ha sigut aclaparadora. L’any 2011, quan Xavier Trias aconsegueix la victòria general, el PSC aconsegueix el 18,1% (comptant l’abstenció) dels vots en aquest barri, el doble que la segona força (PP) i pràcticament cinc vegades més que aquella Convergència guanyadora, que es va quedar amb el 4% dels vots d’aquesta àrea. Quatre anys abans, quan Jordi Hereu (PSC) aconsegueix revalidar l’alcaldia pels socialistes, el PSC també s’imposa amb claredat en aquest barri, aconseguint el 20,6% dels vots, molt superior a la segona llista més votada aquell any a Ciutat Meridiana, la del PP, que es va quedar amb el 6,3% dels vots.

La lluita a altres barris

Després de la crisi que va patir l’any 2015 i d’haver recuperat aquest feu per als socialistes l’any 2019, Jaume Collboni s’agafa a unes enquestes a l’alça per revalidar una victòria aclaparadora a Ciutat Meridiana. En tot cas, revalidar els bons resultats en aquest barri no serà suficient per aconseguir la victòria tenint en compte el triple empat que estan pronosticant totes les enquestes. Què passi a districtes com l’Eixample, el que més vots reparteix, o a on van a parar els vots de Manuel Valls –guanyador a Sarrià – Sant Gervasi les darreres eleccions– pot ser també clau en el resultat final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa