Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona s’uneix per condemnar les agressions homòfobes: “Ni un pas enrere”
  • CA

Front comú a l’Ajuntament de Barcelona i als carrers per condemnar les agressions homòfobes i trànsfobes i eradicar tota violència contra el col·lectiu LGTBIQ+, que en les últimes setmanes ha tornat a estar de trista actualitat després diversos atacs homòfobs tant a la capital catalana com a moltes altres ciutats de l’estat. Impulsada pel grup de JxCat, tots els grups municipals i desenes d’entitats han fet una declaració institucional per comprometre’s a multiplicar els esforços per acabar amb les “actituds homòfobes” a Barcelona.

“No podem fer ni un pas enrere i hem de donar veu a cada agressió i a cada atac per defensar la llibertat que cada persona té a ser, a sentir, a estimar i a viure com ho consideri”, defensa el text, aprovat després d’intenses negociacions entre tots els partits per trobar un redactat que s’ajustés als matisos de cada formació. En la declaració, s’alerta que l’auge de l’ultradreta, que ja governa a molts països i regions europees, suposa “una pèrdua de llibertats i en mesures legislatives que potencien el neomasclisme, la sublimació de la homogeneïtzació cultural, racial i sexual”.

Per això, tots els grups municipals s’han compromès a “no realitzar cap pacte polític amb forces polítiques que defensen postulats homòfobs i masclistes”. També impulsaran una campanya comunicativa per animar a denunciar les actituds i agressions homòfobes i incrementaran els esforços de la Guàrdia Urbana per “millorar la vigilància i per detectar espais de risc i prevenir les agressions”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa