Barcelona retirarà la medalla d’or a Joan Carles I a finals de mes

El ple del 30 d'octubre servirà per ratificar la decisió presa el 27 d'agost a proposta de JxCat i ERC

L’Ajuntament de Barcelona formalitzarà la retirada de la medalla d’or al rei emèrit Joan Carles I al ple de finals de mes. La proposta, promoguda per JxCat i ERC, va sortir endavant al ple del 27 d’agost, en què els vots a favor dels grups independentistes i l’abstenció dels comuns van permetre aprovar la retirada del reconeixement del consistori a Joan Carles I.

El ple de finals de mes, que se celebrarà el 30 d’octubre, ratificarà la decisió presa a l’agost. El ple en què es va decidir reprovar Joan Carles I va portar, també, una enganxada entre Cs i Barcelona pel Canvi.

El regidor de Memòria Democràtica, Jordi Rabassa, ha citat un informe elaborat per justificar la decisió del consistori i que ha estat enviat a la Casa Reial per presentar-hi al·legacions. La institució monàrquica, però, no ha contestat.

Rabassa, a més, ha argumentat que el Borbó emèrit ha tingut “una sèrie d’actituds, comportaments i fets que posen en dubte l’exemplaritat d’una persona que ha estat cap d’estat”. En la mateixa línia, ha recordat que diverses “actuacions” de Joan Carles I no han estat “exemplars”.

Més informació

Nou comentari