Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Enganxada de Cs i Valls pel fracàs unionista al ple antimonàrquic
  • CA

El ple sobre la monarquia espanyola ha sigut tan entretingut com es preveia i ha deixat diverses imatges curioses, com la de Manuel Valls permetent que tirés endavant la proposta d’ERC i JxCat de reprovar el govern espanyol i censurar l’actitud del rei emèrit Joan Carles I. L’absència de Valls i Eva Parera, l’altre regidora de BxC, ha canviat l’aritmètica del ple i, juntament amb l’abstenció dels comuns, ha facilitat l’aprovació de la moció per 15 vots a 14.

Davant d’aquesta situació –que ha tornat a unir Valls i Colau–, la portaveu de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, Mariluz Guilarte, ha criticat l’actitud dels seus antics companys de coalició electoral. “Per una vegada que podien haver sigut veritablement útils a l’Ajuntament i fer pinya amb el constitucionalisme…”, ha etzibat en una piulada. Guilarte ha

Poc després la regidora de Cs ha rebut la pertinent resposta d’Eva Parera, mà dreta de Valls i l’única que es va quedar amb l’ex primer ministre francès quan la seva coalició electoral es va desfer. “Útils és impedir un alcalde independentista i no posar-se de perfil i trencar amb aquell qui us va donar els vostres escons”. Parera ha criticat la formació taronja per “viure a costa del conflicte permanent”.

Parera ha lamentat “profundament” en una piulada posterior que els seus antics companys de coalició hagin preferit fer sang de la seva absència al ple en lloc de criticar els independentistes per portar la monarquia al ple. “La política de crispació permanent davant de tot i de tothom no és la que necessiten els ciutadans”. Valls ha preferit mirar la picabaralla des de la barrera i s’ha limitat a repiular els comentaris de la seva companya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa