Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reclama un toc de queda nocturn per evitar festes al carrer
  • CA

El tinent d’alcaldia de Seguretat i Prevenció, Albert Batlle, ha explicat aquest dimecres que l’Ajuntament de Barcelona ha demanat a la Generalitat un toc de queda nocturn per la ciutat, que s’aplicaria entre la 1.00 i les 6.00 de la matinada. Durant la Comissió de Presidència, Batlle ha repetit, com ja va fer l’alcaldessa, Ada Colau, que l’Ajuntament no té mitjans per controlar l’espai públic sense una normativa que l’empari, ja que ara mateix no està prohibit estar al carrer de nit.

“Estem a les portes que es decreti un nou toc de queda”, ha dit Batlle. Aquest dimarts els serveis jurídics de la Generalitat van donar llum verda a demanar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que imposi un toc de queda a les ciutats amb major incidència de la Covid-19, com seria el cas de Barcelona, que en les últimes tres setmanes ha registrat 28.000 casos, el 18% de tota la pandèmia.

Batlle va assistir dimarts a la reunió dels ajuntaments amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà; el conseller de Salut, Josep Maria Argimon; i el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena; on es va acordar buscar nous instruments legals per reduir la interacció social. “Suposo que de moment afectarà els pròxims 15 dies i a partir d’aquí es veurà com evoluciona”, ha dit Batlle, que considera clau reduir l’activitat nocturna a Barcelona per tallar les cadenes de transmissió.

Decisió imminent

El tinent d’alcaldia de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha donat per fet que la Generalitat decretarà un nou toc de queda “en qüestió d’hores”. En una intervenció a la Comissió de Presidència del consistori, Batlle ha explicat que aquest dimarts es va reunir amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, el de Salut, Josep Maria Argimon, i el d’Interior, Joan Ignasi Elena. “Estem a les portes que es decreti un nou toc de queda”, ha afirmat.

Batlle ha afegit que previsiblement el nou confinament nocturn tindrà una durada de 15 dies, a l’espera de l’evolució de la pandèmia. Aquesta mesura, però, requeriria de l’aval del TSJC.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Marta a juliol 14, 2021 | 12:57
    Marta juliol 14, 2021 | 12:57
    Ojala i que no tardin en possar-lo
  2. Icona del comentari de: erte a juliol 14, 2021 | 16:51
    erte juliol 14, 2021 | 16:51
    cuando cojan el virus que no vayan al hospital...... que se vayan de juerga ......y ya esta!! no no entiendo como no se puede quedar uno en casa i solo salen para beber.... no para hacer voluntarismo.... para la gente que lo necesita
    • Icona del comentari de: FRAN BCN a juliol 14, 2021 | 18:12
      FRAN BCN juliol 14, 2021 | 18:12
      Hauran més festes a les cases particulars i atics, més veïns emprenyats. Aquesta xusma no aprèn...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa