Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona registra en tres setmanes el 18% de casos de tota la pandèmia
  • CA

L’explosió de la cinquena onada ha colpejat amb força Barcelona, que en només tres setmanes ha registrat 28.000 casos de Covid-19, el 18% de tots els positius que s’han detectat a la capital des de que va començar la pandèmia fa un any i mig. Segons les dades de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), la setmana passada es podria haver assolit el pic de contagis amb rècord absolut: més de 2.600 casos en un sol dia. Diversos models matemàtics també prediuen una reducció progressiva del nombre d’infectats, tot i que les conseqüències al sistema de salut es deixaran notar fins després de l’estiu.

Amb la Covid-19 circulant pràcticament sense aturar pels carrers de la ciutat, els hospitals i l’atenció primària són les principals preocupacions de les autoritats sanitàries. A Barcelona hi ha ara mateix 303 ingressats als hospitals –tres vegades més que just abans de Sant Joan–, dels quals 69 estan a l’UCI, gairebé el doble que fa tres setmanes. La situació és especialment preocupant entre els menors de 50 anys, que ja representen la meitat dels ingressats, tant a planta com a cures intensives. De moment els joves ha pogut esquivar l’UCI i només hi ha un ingressat menor de 30 i un menor de 20. 

La resta d’indicadors epidemiològics mostren una lleugera millora respecte als últims dies, un fet que podria confirmar el canvi de tendència que podria experimentar aviat la pandèmia. El risc de rebrot ha baixat 400 punts –i tot i això encara està en 1.859 punts–, mentre que la velocitat de contagi (Rt) s’ha reduït fins a l’1,34 després d’haver estat diversos dies per sobre de 3. La mala notícia és que la taxa de positivitat –percentatge de positius en relació al total de proves PCR i testos d’antígens– està disparada i se situa gairebé al 23%, la qual cosa suposa que una gran quantitat de casos queden sense detectar.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa