Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona reclama a l’Estat els 25 milions d’euros promesos com a cocapital cultural
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona insta a l’Estat a pagar els 25 milions d’euros compromesos en el pacte de bicapitalitat cultural, firmat al febrer per Pedro Sánchez i Ada Colau. La comissió de Cultura i Drets Socials ha aprovat per àmplia majoria, amb l’única abstenció d’ERC, una proposició del PP per reclamar l’execució de l’acord, després d’un llarg historial d’incompliments des de 2007.

El tinent d’alcaldia Joan Subirats (BComú) ha confiat que el govern espanyol complirà i injectarà aquest finançament als grans equipaments culturals de la ciutat. “En les darreres setmanes hi ha hagut una manifestació explícita del ministre [José Manuel Rodríguez Uribes] en el sentit que es volia complir l’acord i ja estem demanant una concreció del pacte per posar fil a l’agulla”, ha dit. No obstant, ha retret al PP “una certa dosi d’oportunisme” en presentar aquesta proposició “contradictòria” amb la negativa del govern de Mariano Rajoy de complir l’acord heretat de la legislatura de José Luís R. Zapatero.

Els dos partits independentistes de l’oposició s’han abstingut. ERC ha criticat que el deute acumulat per l’incompliment dels successius pactes de bicapitalitat ascendeix a 250 milions d’euros i que caldria “anar més enllà” dels 25 milions compromesos. JxCat ha valorat “per raons pragmàtiques” que “els equipaments culturals de Barcelona necessiten aquests diners”, però ha titllat l’acord d’estratègia “fracassada” i “estèril”.

El PP ha esquivat el dard de Subirats al·legant que “és veritat que hi ha hagut molts incompliments, però això no vol dir q la ciutat hagi de deixar de reclamar el que necessita”. Cs ha reivindicat molta més concreció en la bicapitalitat, on troba a faltar calendaris i projectes museístics per exemple. Eva Parera (BpC) ha reconegut que “el govern central ha incomplert moltes coses” però ha defensat que la ciutat “tampoc ho ha posat fàcil per reestablir unes relacions normals amb l’Estat”. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa