Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona organitzarà un debat sobre el futur post-covid a les ciutats
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona organitzarà a l’octubre les jornades internacionals “Superilla Barcelona-La ciutat després de la Covid”, un esdeveniment que pretén ser un punt d’intercanvi per pensar com han de ser i com es volen construir les ciutats després de la pandèmia. Segons ha informat el consistori en un comunicat aquest dilluns, durant les jornades es reflexionarà sobre quines ha canviat, què s’ha après i com s’han modificat els entorns urbans com a punt de partida per a debatre sobre com han de ser les ciutats del futur.

La iniciativa, que s’ha impulsat conjuntament entre l’Ajuntament i la fundació Placemaking Europe, se celebrarà del 5 al 7 d’octubre i comptarà amb sessions telemàtiques i presencials que tindran lloc en el Canòdrom Ateneu d’Innovació Digital i Democràtica, en el barri del Congrés i els Indians, en el districte de Sant Andreu.

El pla és celebrar fins a 8 sessions on es debatrà sobre temes que tenen a veure amb les idees de “ciutat habitable, un nou model econòmic per la ciutat, la Ciutat Pública, la ciutat respirable i inclusiva, la ciutat connectada, la cultura i la gentrificació, entre d’altres”. També es preveu que hi hagi un diàleg d’alcaldes sobre com ajustar les ciutats a les possibles crisis del futur, com noves amenaces epidemiològiques.

En aquest mateix sentit, l’Ajuntament destaca que el 95% dels casos de coronavirus registrats els primers mesos de la pandèmia es van produir en entorns urbans. Per això, des del consistori subratllen que la pandèmia ha posat de relleu la importància de la proximitat i les xarxes veïnals, un canvi d’hàbits en la mobilitat cap a la bicicleta i l’anar a peu i, per últim, uns espais urbans que promoguin el passeig i les activitats a l’aire lliure.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa