Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Barcelona pel Canvi vol multes per la foto de Felip VI cap per avall

El grup municipal de Barcelona pel Canvi vol saber si l’Ajuntament pensa multar els responsables de projectar la imatge del rei Felip VI cap per avall a les Torres Venecianes, a la confluència de la plaça Espanya i l’avinguda Maria Cristina, a Barcelona. L’acció sorpresa, que anava signada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), va tenir lloc coincidint amb una nova visita del monarca espanyol a la capital de Catalunya per la cerimònia de lliurament de despatxos de la nova fornada de jutges. A més de l’efígie del rei capgirada, l’Assemblea va projectar també sobre una de les torres el lema ‘Fora les forces d’ocupació’, una de les consignes que es van fer habituals en les jornades al voltant del referèndum d’independència de l’1-O, el 2017. Felip VI va condemnar el plebiscit en un controvertit discurs que l’independentisme sempre li ha retrat.

Arran de l’acció de protesta, la cap de files de Barcelona pel Canvi a l’Ajuntament, Eva Parera, ha preguntat al govern municipal si l’Assemblea Nacional disposava de permís per reproduir imatges sobre les Torres Venecianes. La formació sol·licita saber si l’executiu local té pensat sancionar l’ANC en cas que no comptés amb autorització per fer palès el seu rebuig a la figura del rei emprant un monument de la ciutat com a suport, una exhibició que Barcelona pel Canvi qualifica d'”ús privatiu no autoritzat de l’espai públic del voltant de la plaça Espanya”.

A més, Parera ha demanat explicacions al bipartit de comuns i socialistes que encapçala l’Ajuntament de Barcelona i “evitar que s’utilitzi políticament l’espai públic i vetllar perquè les accions il·legals que portin a terme entitats polítiques tinguin conseqüències“, ha expressat Barcelona pel Canvi en un comunicat. Després de l’acció amb què va sorprendre dilluns, l’Assemblea Nacional va justificar-la manifestant que “els poders de l’Estat espanyol promouen i avalen la repressió”.

Alhora, l’ANC va afirmar que l’elit de l’estat espanyol està “totalment desconnectada del país que té els interessos lligats a l’Estat espanyol i que treballa per mantenir l’statu quo d’una autonomia sense poder en la qual el poble hi té molt poc a dir”. A més, l’organització que Elisenda Paluzie presideix va afegir que treballarà per “desgastar la imatge dels poders fàctics espanyols i per assolir la independència de Catalunya”.

Més notícies
Els efectius dels cossos de seguretat precintant l'edifici incendiat de la plaça Tetuan / ACN

Els Mossos no descarten que l’incendi mortal de Tetuan fos intencionat

Notícia: Els Mossos no descarten que l’incendi mortal de Tetuan fos intencionat
Comparteix
La policia catalana manté obertes totes les hipòtesis sobre les causes de la tragèdia
Notícia: Els Mossos no descarten que l’incendi mortal de Tetuan fos intencionat - Mobile
Efectius dels cossos de seguretat treballant a l'edifici on s'ha produït l'incendi, a la plaça Tetuan / ACN

L’Ajuntament no va veure “risc imminent” en el local incendiat

Notícia: L’Ajuntament no va veure “risc imminent” en el local incendiat
Comparteix
Serveis de districte i Guàrdia Urbana van inspeccionar el local on ha mort una família fa un mes
Notícia: L’Ajuntament no va veure “risc imminent” en el local incendiat - Mobile

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Pericodelospalotes a desembre 01, 2021 | 20:33
  Pericodelospalotes desembre 01, 2021 | 20:33
  Barcelona pel canvi pot anar a fer punyetes.
 2. Icona del comentari de: Mala pecura a desembre 02, 2021 | 08:59
  Mala pecura desembre 02, 2021 | 08:59
  Els "partits" polítics, creats per anar en contra de la democràcia, també els haurien de sancionar, millor dit prohibir
 3. Icona del comentari de: JordiP a desembre 02, 2021 | 10:58
  JordiP desembre 02, 2021 | 10:58
  Barcelona pel canvi? Col.lons, quin canvi!! Tornem a les acusacions de la político-social sobre "desafectos al régimen"??? Mare meva, quin ridícul davant els països civilitzats del nostre entorn!!! D'una banda el rotund cul del Llarena al sol amb el tema de l'eurordre i ara la penjada aquesta mostrant el seu monarquisme fogós. Ozú!
 4. Icona del comentari de: Carles a desembre 02, 2021 | 11:58
  Carles desembre 02, 2021 | 11:58
  Barcelona pel Canvi = La mateixa de merda casposa pro-espanyolista de sempre.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa