“Assassins republicans”: pintades al memorial dels afusellats pel franquisme al Fòrum

Una frase escrita pels vàndals atribueix als "comunistes" les execucions del Camp de la Bota

De la A a la Z, homes i dones, tots amb una cosa en comú: afusellats pel franquisme. El memorial del Camp de la Bota, un mural de 60 metres situat al parc del Fòrum, els recorda tots. Inaugurat al febrer, al mural han aparegut dues pintades que culpen els “comunistes” dels afusellaments.

La pintada dels vàndals que atribueix als comunistes els afusellaments del franquisme al Camp de la Bota, recordats en un memorial al Fòrum / A.L.

La pintada dels vàndals que atribueix als comunistes els afusellaments del franquisme al Camp de la Bota, recordats en un memorial al Fòrum / A.L.

Una de les pintades s’ha fet a l’inici del mural, on es pot llegir “parapet de les executades i executats. 1939-1952”. La pintada afegeix “pels comunistes” a la frase per desvincular els afusellaments del franquisme.

L’altra es troba al final del mural, on el missatge és més agressiu: “Assassins republicans”. Aquesta pintada es troba al costat d’una fotografia de tres joves que fan la mili. Al fons s’hi veu el Parapet, una roca situada a la platja on es van afusellar 1.706 persones entre el 1939 i el 1952. Avui dia el Parapet està submergit, però el mural recorda les víctimes que hi van perdre la vida afusellats per la dictadura.

Més informació

Comentaris

  Tenim memòria 28/11/2019 12:40 pm
  El pallús que ha fet les pintades, ignora la història i la cronologia.
  X*2 28/11/2019 3:37 pm
  Aquests espanyols feixistes segueixen ancorats en les mentides
  Ramon 28/11/2019 5:04 pm
  Apaquí, quina bestiesa, del 1939 al 1952 no hi va haver assassinats perpetrats pels comunistes! Els assassinats perpetrats pels comunistes, així com els perpetrats pels anarquistes, van ser abans!
  Ramon 28/11/2019 11:22 pm
  Porten ja més temps adoctrinant-nos amb el falsejament històric de l'Espanya republicana, que el que van estar-se abans adoctrinant-nos amb el falsejament històric de l'Espanya franquista. No hem d'escollir entre Espanyes. Hem d'expulsar-les totes dues de Catalunya. Sobretot la que hi té més presència. Que no és la franquista, per cert. Aquesta aquí no pinta un cagarro. Només serveix d'espantall per fer-nos posar-li el cul a l'altra.
  Annibal 30/11/2019 9:06 am
  El problema de fons és que els partits polítics d'Esquerra volen treure tots els "momuments franquistes" eliminant tot rastre. I, incomprensiblement, posen els seus propis monuments. Ells, els descendents dels socialistes, comunistes i anarquistes assassins, son els bons i els altres, els nacionals, els dolents. Les bèsties i les víctimes eren a tots dos bàndols. Vergonya! Enteneu perquè la gent vota Vox?

Nou comentari